Брокерски настан 16.05.2024
Покана за учество на меѓународни Б2Б состаноци од области на синиот раст, заштита на животната средина, одржлив туризам и социјална кохезија, во Шибеник, Хрватска на 16.05.2024 година

Шибеник, Хрватска


Покана за учество на меѓународни Б2Б состаноци од области на синиот раст, заштита на животната средина, одржлив туризам и социјална кохезија,

за време на вториот ден од 9-тиот форум на ЕУ Стратегија

за Јадранскиот и Јонскиот регион – EUSAIR

https://www.adriatic-ionian.eu/event/9th-annual-eusair-forum/registration

во Шибеник, Хрватска

на 16.05.2024 година

 

Почитувани,

Хрватската стопанска комора (https://hgk.hr), заедно со коорганизаторите Стопанската комора на Северна Македонија и со поддршка на Enterprise Europe Network-EEN (https://www.een.hr/, https://een.ec.europa.eu/), EUSAIR Facility Point организира меѓународни B2B состаноци за време на вториот ден од 9-тиот форум на ЕУ Стратегија за Јадранскиот и Јонскиот регион - EUSAIR https://www.adriatic-ionian.eu/, под претседателство на Република Хрватска.

Овој брокерски настан обединува мали и средни претпријатија, истражувачки институции, универзитети, развојни организации, здруженија и други организации од десет (10) земји на EUSAIR (Италија, Сан Марино, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора, Северна Македонија, Грција и Албанија).

Овие B2B состаноци во рамки на форумот претставуваат единствена можност да се најдат партнери или нови контакти за деловна, технолошка и проектна соработка насочена кон поврзување на регионите, подобрување на квалитетот и заштитата на животната средина, како и областите на синиот раст, квалитет на животната средина и заштита на животната средина, одржливиот туризам и зголемената социјална кохезија.

Искористете ја можноста бесплатно да учествувате на B2B состаноците што се одржуваат на 16.05.2024 година, од 10:00 -13:00 часот, (само со физичко присуство) во Шибеник.

B2B состаноците се најефективниот начин за идентификување и наоѓање меѓународни партнери - изберете ги вашите состаноци според вашите потреби врз основа на информации за другите учесници.

• Запознајте нови деловни партнери и клиенти

• Откријте нови производи и услуги

• Запознајте нови добавувачи и проектни партнери

• Дознајте за најновите деловни трендови.

Учеството на овие B2B состаноци е бесплатно.

Регистрацијата за Форумот, заедно со сите други практични информации и програмата, е достапна на линкот: https://www.adriatic-ionian.eu/event/9th-annual-eusair-forum/registration/.

Регистрирајте се за настанот B2B на следниот линк:  https://www.b2match.com/e/9th-eusair-forum-and-b2b.

Пријавете се тука

Контакт лица:

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009


Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 28.05.2024
ПРИМЕНУВАЊЕ НА ЗАКОНСКИТЕ ПРОПИСИ ПРИ ЗАВЕДУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА ГОДИШЕН ОДМОР, РЕШЕНИЈА ЗА ГОДИШНИ ОДМОРИ И РЕШЕНИЈА ЗА ПРОПОРЦИОНАЛЕН ДЕЛ ОД ГОДИШНИОТ ОДМОР ПРЕКУ ПРАКТИЧНИ ПРИМЕРИ, ИСКУСТВА И СЛУЧАИ ОД ПРАКСА
Семинар, 29.05.2024
Еднодневна онлајн работилница на тема: ВО КОИ СИТУАЦИИ ГОДИШНИОТ ОДМОР СЕ ДОИСКОРИСТУВА ДО 30-ТИ ЈУНИ? ОД КОГА ЗАПОЧНУВА ДА ТЕЧЕ НОВИОТ ОДМОР? КОГА СЕ ПРЕСМЕТУВА ПРОПОРЦИОНАЛЕН ДЕЛ ОД ОДМОР? ДАЛИ РАБОТОДАВАЧОТ ТРЕБА ДА ИСПЛАТИ НАДОМЕСТОК
Семинар, 04.06.2024
„СКЛУЧУВАЊЕ НА ПРОДАЖНИ ПРЕГОВОРИ И НИВНА РЕАЛИЗАЦИЈА“
Семинар, 11.06.2024
ДОГОВОРИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ, РАБОТНО ВРЕМЕ, НАЧИНОТ НА ПЛАЌАЊЕ НА ПРЕКУВРЕМЕНАТА РАБОТА И ПРЕРАСПОРЕДУВАЊЕ, ГОДИШЕН ОДМОР, НАДОМЕСТ НА ПЛАТА, ДИЛЕМИ ПРИ ПРИМЕНА НА ЗАКОНОТ СО КОИ СЕ СОЧУВАМЕ СО НАЈНОВИТЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ
Семинар, 11.06.2024
Специјалистички еднодневен семинар: АКВИЗАЦИЈА НА НОВИ КЛИЕНТИ - СТЕКНУВАЊЕТО НА НОВИ ПОТРОШУВАЧИ КАКО КЛУЧНА МОЖНОСТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПРОДУКТИВНОСТА -
Семинар, 11.06.2024
САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТ - ТРАНЗИЦИЈА ОД  ISO/IEC 27001:2013 на ISO/IEC 27001:2022
Брокерски настан, 12.06.2024
Деловни средби со физичко присуство „Овозможување на напредок: Индустрија 4.0 во Западен Балкан-12-13 јуни 2024 година, Нови Сад, Р.Србија
Семинар, 12.06.2024
„КОМУНИКАЦИЈА ЗА УСПЕХ, РАЗРЕШУВАЊЕ НА КОНФЛИКТИ И СТРЕС МЕНАЏМЕНТ НА РАБОТНОТО МЕСТО“
Семинар, 13.06.2024
НАПРЕДЕНИ ЕКСЕЛ АЛАТКИ ЗА БРЗО КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ
Конференција, 13.06.2024
Конференција и деловни средби: Продлабочување на економската соработка меѓу Грција и Северна Македонија
Брокерски настан, 18.06.2024
Покана за учество на брокерски настан “Tech4SmartCitie” - https://tech4smartcities-2024.b2match.io/ на 18 јуни 2024 година, Брисел, со физичко присуство - Enterprise Europe Network
Семинар, 18.06.2024
ЕРГОНОМИЈА КАКО ОСНОВА ЗА ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ ОД МУСКУЛОСКЕЛЕТНИ ЗАБОЛУВАЊА
Семинар, 18.06.2024
КАКО ДА КРЕИРАТЕ РАЗЛИЧНИ CONTENT ФОРМАТИ ЗА ВАШИТЕ УСЛУГИ?