Животно осигурување: Посигурна иднина за себе и за луѓето кои ни значат
➢ Актуелно (14.05.2024, во 21:04:00)
👁 Прочитано: 269
На кого му е тоа потребно? 
Животно осигурување: Посигурна иднина за себе и за луѓето кои ни значатКликни за повеќе

Во последните неколку години, се’ повеќе луѓе стануваат свесни за важноста на сопствениот живот и финансискиот товар кој тој го носи, па решаваат да склучат осигурителна полиса. Всушност, показател за тоа се и податоците од земјава, кои велат дека во 2023 година има над 300.000 лица кои имаат осигурување живот, а вложувањата во осигурување живот лани  се на ниво од 40 милиони евра што е 3,4 милиони евра повеќе од 2022 година. Повеќе на следниот линк: Животно осигурување: Посигурна иднина за себе и за луѓето кои ни значат - БанкоМетар (bankometar.mk)

 

м-р Антонета Манова Ставреска
Експерт во организационата целина за претставување на членките и вмрежување во Стручната служба