„Димитрие Чуповски“ бр.13, 1000 Скопје +38923244000 ic@mchamber.mk

АПСУРДИТЕ НА НАШАТА БЕЗИДЕЈНОСТ-НИ ПРЕТСТОИ ЛИ ПРЕСВРТ?

10.06.2024

БИЗНИСОТ СО ГРЦИЈА, СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИЦИИ СО МИЗО И СТАРТОТ НА НОВАТА ВЛАДА

27.05.2024

Заеднички ангажман на Стопанската комора и „Македонија 2025“ за економски раст и развој на државата

17.05.2024

АЗЕСКИ НА СРЕДБА СО РАКОВОДСТВОТО НА „КОСТАЛ ГРУПАЦИЈАТА“ ОД ГЕРМАНИЈА

16.05.2024

Премиум покровители

АКТУЕЛНОСТИ

Новости и активности

АПМ И УНДП КРЕИРАА ЗАЕДНИЧКА ПЛАТФОРМА ЗА ПОГОЛЕМА ПРОМОЦИЈА И КОРИСТЕЊЕ НА МЕДИЈАЦИЈАТА

Регионалниот рамномерен развој е предуслов за создавање на поголем економски раст на државата. Па оттука и вклучувањет...

20.06.2024

НЕМА ОДЛОЖУВАЊЕ – ПРИМЕНАТА НА ЕВРОКОДОВИТЕ ЗАПОЧНУВА ОД 1 СЕПТЕМВРИ 2024 ГОДИНА

Нашите градежни компании се подготвени од 1 септември да проектираме, а со тоа и да градиме според европските норми, оце...

18.06.2024

ЛАЗАРОВ ЗА ТВ БЛУМБЕРГ АДРИЈА- ДРЖАВАТА ДА ИНВЕСТИРА ВО ТЕХНОЛОШКИОТ РАЗВОЈ И ИЗВОЗНА ПРОМОЦИЈА КАЈ ...

Нашите анализи покажуваат дека најголем дел од земјите вложуваат многу средства во инвестирање во приватниот сектор, одн...

17.06.2024

Солунското пристаниште е клучен партнер за македонските извозници- Стопанската комора на разговори с...

Во рамки на посетата на Грција, извршниот директор на Стопанската комора на Северна Македонија и заменик претседател на ...

14.06.2024

Одржан бизнис форум и деловни средби помеѓу компании од Грција и Северна Македонија

Воспоставување деловни контакти меѓу компании од различни стопански дејности, размена на меѓусебни информации, договорањ...

14.06.2024

Историска пресвртница на Прилепска пиварница: настан по повод 100-годишнината

Компаниите во Македонија кои може да се пофалат со стогодишнини се реткост, а брендовите со повеќевековно присуство на п...

13.06.2024

Новиот план за раст за Западен Балкан – можности за активирање на економскиот потенцијал на регионот

Стопанската комора со останатите пет комори од земјите на Западен Балкан е вклучена во имплементација на активности ко...

12.06.2024

ДОМАШНИТЕ ГРАДЕЖНИ КОМПАНИИ ИМААТ ПОТЕНЦИЈАЛ КОЈ ТРЕБА ДА СЕ ИСКОРИСТИ

Во првиот квартал од годинава градежништвото е во минус од 2,5 отсто. Ова го покажуваат податоците на Државниот завод ...

12.06.2024

Благодарница за Регионалната комора во Штип од приватното средно училиште Саба-Штип

На 10-тиот јубилеен роденден на приватното средно училиште САБА во Штип, Регионалната комора од Штип доби благодарница з...

11.06.2024

Често поставувани прашања

Начинот на кој можете да станете членка на Стопанската комора на Северна Македонија, а истовремено  и  регистриран корисник на веб-порталот е преку пополнувањето на пристапница дадена во прилог. (Пристапница).

Со уплаќање на коморски придонес, станувате член на Стопанската комора на Северна Македонија . Висината на чланарината е определена со акт на Собранието на Стопанската комора на Северна Македонија во прилог (Одлука). 

Со секоја Ваша испратена регистрација ќе бидете контактирани од вработените во Стопанската комора на Северна Македонија за дополнителни информации за користењето на коморските услуги, правата и бенефициите од членството.        

Ви благодариме за интересот и Вашата одлука да станете дел од семејството членки на најстарата и најбројна бизнис асоцијација во Република Северна Македонија -  Стопанската Комора на Северна Македонија, со надеж дека ќе ги исполниме Вашите барања.

1.      Вмрежување со македонски но и компании од целиот свет

Имате можност да станете дел од да станете дел од семејството членки на најстарата и најбројна бизнис асоцијација во Република Северна Македонија -  Стопанската Комора на Северна Македонија, да станете дел од здружение кое ги обединува сродните компании од вашата индустрија и заедно со Стручната служба на Комората да ги застапувате интересите на „еснафот“.

Лесно да стапите во контакт со компании од земјата и светот кои можат да го унапредат Вашето работење.

Заедно сме посилни!

2.      Стекнување со фини вештини

Можност за професионални таргетирани обуки за вработените во вашата компанија за измени во законска регулатива, сметководство, работни односи, платен промет, енергетика, заштита на лични податци, компјутерски вештини и сл.

3.      Информирање на членките

Бидете во тек со сите настани од економскиот живот во земјата со нашите информативни сервиси што ги нудиме на нашите членки

4.      Учество и организирање на настани

Имате можност да бидете во тек со сите настани кои се однесуваат на бизнисот, на вашата индустрија, како и посета на саеми, меѓународни конференции.

Имате можност и Вашите настани да ги организирате во просториите на Комората. 

Во СКСМ функционираат 15 Здруженија, 12 Асоцијации 38 Групации. Истите се подржани и локално, со мрежа на регионални комори, кои функционираат во поголемите

УСЛУГИ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

Стопанската комора на Македонија е најголемата, највлијателната и најреномираната бизнис-асоцијација во државата, лидер во коморскиот систем кај нас и во регионот и препознатлива куќа на бизнисот…

50,3%

Половина од вкупниот приход во приватниот сектор го генерираат компании членки на комората

47,6%

Речиси половина од нето добивката во приватниот сектор ја генерираат компании-членки на комората

33,7%

Секој трет вработен во приватниот сектор е вработен кај компанија-членка на комората

Станете членка

ЗАЧЛЕНЕТЕ се во Стопанската комора на Македонија

Ви благодариме за интересот и Вашата одлука да станете дел од семејството членки на најстарата и најбројна бизнис асоцијација во Република Северна Македонија - Стопанската Комора на Северна Македонија, со надеж дека ќе ги исполниме Вашите барања

ПОКРОВИТЕЛСТВА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

"ТОЧНА, НАВРЕМЕНА, БРЗА, КВАЛИТЕТНА ИНФОРМАЦИЈА, УСЛУГА И ЛОГИСТИКА – КЛУЧ ЗА МОЌЕН И ОДРЖЛИВ БИЗНИС"

Стандард покровителство

Силвер покровителство

Во соработка со медиумите

Во соработка со институциите