ВМРЕЖУВАЊЕ

ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ

Бранко Азески

ПРОЕКТИ

ПРОЕКТИ ЗА КОНКУРЕНТНОСТ НА КОМПАНИИТЕ

Јадранка Аризанковска

ДАНОЦИ И ЦАРИНИ

ДАНОЦИ, ЦАРИНИ И УСЛОВИ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС

м-р Анета Димовска

ОБРАЗОВАНИЕ

ОБРАЗОВАНИЕ - ИНВЕСТИЦИЈА ВО БИЗНИСОТ

м-р Наташа Јаневска

➢ Уметничка ризница
"Посвета на мајка ми", Родољуб Анастасов
"Мртва природа (со лубеница и лимон)", Гоце Божурски
"Коњи", Свето Манев
"Мртва природа (мандолина и лубеница)", Гоце Божурски
"Ваза со жолто цвеќе", Непознат автор
"Мементо на стариот охридски чун", Павле Георгиевски - Зуфа
"Мртва природа", Данчо Кал’чев
"Каменоресци", Вангел Коџоман
"Композиција", Драгутин Аврамовски Гуте
"Стара куќа", Ѓорѓи Ачески

➢ Видео вести
НАОДИ ОД АНАЛИЗАТА ЗА ПОТРЕБАТА ОД РАБОТНА СИЛА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ КАДАР ЗА ПОТРЕБИТЕ НА КОМПАНИИТЕ
Објавен првиот повик за компаниите во рамките на новата седумгодишна европска програма за истражување и развој „Хоризонт Европа“
УПИСНА ПОЛИТИКА СПОРЕД ПОТРЕБИТЕ НА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА
УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРВИОТ ДЕН ОД ДВОДНЕВНАТА АКЦИЈА НА КИФ ЗА ВАКЦИНИРАЊЕ НА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ОД РЕГИОНОТ
АКТУЕЛНИ СОСТОЈБИ И ПРЕДИЗВИЦИ ВО ТЕКСТИЛНАТА И ВО КОЖАРСКАТА ИНДУСТРИЈА
ДРЖАВАТА ДА СПРОВЕДУВА ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР ЗА ТРУДОТ ДА НЕ СЕ ЗЛОУПОТРЕБУВА, А МЕНАЏИРАЊЕТО НА КОМПАНИИТЕ ДА СЕ ОСТАВИ НА РАБОТОДАВАЧИТЕ – ПОРАЧАА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ
М-Р ЃОКО ТАНАСОСКИ – СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ПОСЕБЕН ПРИДОНЕС ВО УНАПРЕДУВАЊЕТО НА СОРАБОТКАТА
ФОНД ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ (ФИТР) – НАГРАДА ЗА УСПЕШНА СОРАБОТКА ПРИ ЗАЕДНИЧКА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТИ
„ХАЛКБАНКА“ АД – СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА КОМПАНИЈАТА СО НАЈГОЛЕМ БРОЈ УЧЕСНИЦИ НА ЕДУКАТИВНИТЕ НАСТАНИ ВО СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА ВО 2020 ГОДИНА
СО ПАРТНЕРСКИ ОДНОС ДО ПРЕДВИДЛИВ ДЕЛОВЕН АМБИЕНТ

➢  Аудио вести Интервју Зоран Јовановски, МакедонскоРадио1
Во соработка со медиумите