Осигурувањето е клучно за финансиската стабилност и заштитата на личните и финансиските интереси на луѓето
➢ Актуелно (28.03.2024, во 16:58:00)
👁 Прочитано: 731Интервју на Ралица Губерова-Претседател на Групацијата на осигурување при Стопанската комора на Северна Македонија за онлајн порталот Осигурување магазин
Осигурувањето е клучно за финансиската стабилност и заштитата на личните и финансиските интереси на луѓетоКликни за повеќе

Во своето последно интервју, претседателката на Групацијата на осигурување при Стопанската комора, г-ѓа Ралица Губерова говори за финансиската писменост во осигурувањето, стапките на осигурување, предизвиците со кои како се соочуваат осигурителните компании, водечките меѓународни практики, конкуренцијата помеѓу компаниите, итн.

Целото интервју можете да го прочитате на следниот линк: 

Ралица Губерова | Претседател на Групацијата на Осигурувањето при Стопанската комора на Северна Македонија - osiguruvanjemagazin

 

 

 

м-р Антонета Манова Ставреска
Експерт во организационата целина за претставување на членките и вмрежување во Стручната служба