ПРИСТАП ДО ФИНАНСИИ 15.07.2020
👁 Прочитано: 11


Брзиот и лесен пристап до финансиски средства е детерминанта на конкурентноста и способноста на претпријатијата да започнат, но и да го прошират  бизнисот. Целта на оваа  секција е за компаниите да обезбеди ефикасен систем на информирање за можностите кои се нудат како од страна на државата, различни фондови, но и од старана на деловните банки и други финансискиинституции.

Наскоро започнуваме со содржините од областа Пристап до финансии.


18.12.2020,
Извоз, реиндустријализација, брза и ефикасна администрација
Во основа, според движењата во овој момент, оценката е дека состојбата во која се наоѓа нашата економија е тешка и неизвесна, но пред сѐ за оние сектори кои беа први на удар од почетокот на пандемијата и беа оневозможени да функционираат и каде има с...
22.10.2020,
„Хоризонт Европа“ – нова Програма на ЕУ за конкурентност и иновации
Европската комисија е во финална фаза на подготовка и објавување на програмите кои треба да се реализираат во новиот седумгодишен период кој започнува во јануари 2021 година и ќе трае до декември 2027 година.Една од најзначајните програми која ќе бид...
<<  <  1  >  >> 


Контакт лице: м-р Анета Димовска
Менаџер во организационата целина за претставување на членките и вмрежување
Телефон: ++ 389 2 3244017
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: aneta.dimovska@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015