Едукација за вештини и знаења 09.07.2020
👁 Прочитано: 5510.06.2021,
СО КОРИСТЕЊЕ НА АЛАТКИТЕ ОД GOOGLE ПЛАТФОРМАТА ДО ПОДОБАР ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
Функционирањето на еден бизнис и работењето на маркетинг професионалците е незамисливо без употребата на современите дигитални алатки, кои особено во периодот на пандемијата се покажаа како неопходни за унапредување на работењето, особено доколку се ...
04.06.2021,
СО БИЗНИС ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ДО СОЗДАВАЊЕ ВРЕДНОСТ ОД РАСПОЛОЖИВИТЕ ПОДАТОЦИ
Во ера на дигитализација кога секоја деловна информација се преточува во одреден извештај, располагањето со податоци, особено оние кои искажуваат одредени вредности може да се искористи изработка на анализи кои можат да откријат значајни информации з...
28.05.2021,
Одржан „онлајн“ семинар: ПРИДОБИВКИ ОД ВКЛУЧЕНОСТ НА ПРЕТСТАВНИК НА ВРАБОТЕНИ ЗА БЗР ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА
Целта на „онлајн“ семинарот беше, корисниците да научат да ги дефинират основните концепти на безбедноста и здравјето при работа, да ги опишат главните обврски и права на претставниците на вработените за БЗР, синдикалните претставници во однос на ...
12.05.2021,
Одржан „онлајн“ семинар во организација на Стопанската комора на Македонија на тема: УПРАВУВАЊЕ НА МАГАЦИН
Управувањето со магацин се повеќе станува актуелна тема во компаниите. Од начинот на кој е организиран магацинот и начинот на кој тој се управува во голема мера зависи и успешноста на самата компанијата. Систематизацијата на активностите во магацинот...
07.05.2021,
НОВ ЧЕКОР ВО ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА НА БИЗНИСИТЕ ПРЕКУ ПРИМЕНА НА ЕЛЕКТРОНСКИ ДОКУМЕНТИ
Новите времиња наложуваат одржување ефикасност во работењето, а тоа особено дојде до израз за време на пандемијата кога најголем дел од работодавците одлучија да преземат мерки со кои се овозможи вработените да работат од дома. За непречено одвивање ...
27.04.2021,
Одржана „онлајн“ работилница на тема:„ Плаќање на работата и мерки за справување со ограничениот работен процес“
Со цел да се одговори на актуелните потреби, прашања и дилеми на целисходен и ефективен начин Стопанската комора на Северна Македонија, на 27 април 2021 година, организираше еднодневна онлајн работилница на тема: „Плаќање на работата и мерки за справ...
21.04.2021,
Одржан „онлајн“ семинар на тема: „НАПРЕДНИ ЕКСЕЛ ФУНКЦИИ ЗА АНАЛИЗА НА ПОДАТОЦИТЕ“
Напредните алатки на Ексел, како што се работа со правила, логички функции, IF, AND и OR функции, INDEX и MATCH функции, DATE функции, LOOKUP функции, DATABASE функции, работа со апсолутни и релативни референци, консолидација на податоците спаѓаат во...
21.04.2021,
СО МАРКЕТИНГ-ТРИКОВИ КОИ ВЛИЈААТ ВРЗ ПСИХОЛОГИЈАТА НА КУПУВАЧИТЕ  ДО ПОДОБРИ РЕЗУЛТАТИ ВО РАБОТЕЊЕТО
Психологијата може да игра важна улога во процесот на донесување одлуки. Врвните маркетери добро го знаат тоа и знаат како да ги насочат своите активности кон зголемување на свесноста на потрошувачите за брендот, што докажува дека психологијата и мар...
20.04.2021,
Одржана виртуелна работилница на тема „Интерни мерки за надминување на тешкотиите во работењето поради ограничувањето на работниот процес“
Реалноста на работењето во текот на изминатата година како неизбежен го наметнува заклучокот дека деловните субјекти навистина беа соочени со големи предизвици и тешкотии во функционирањето. Ваквите тешкотии ја нагласија потребата од поголема инвенти...
12.04.2021,
НАОДИ ОД АНАЛИЗАТА ЗА ПОТРЕБАТА ОД РАБОТНА СИЛА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ КАДАР ЗА ПОТРЕБИТЕ НА КОМПАНИИТЕ
Стопанската комора на Северна Македонија на денешната виртуелна прес-конференција ја најави изработката на анализа за потребата од работна сила за обезбедување кадар за потребите на компаниите во петте плански региони, која е иницирана од потребата з...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: м-р Наташа Јаневска
Експерт во организационата целина за претставување на членките и вмрежување
Телефон: ++ 389 2 3244045, M. 072 204 860
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: natasa.janevska@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015