05.04.2024,
Правилник за за водење сметководство според новите МФСИ стандарди
Задоволство ни е да Ве информираме дека вчера во Службен весник бр.75/2024  е објавен новиот Правилник за за водење сметководство според новите МФСИ стандарди. ...
29.03.2024,
ЕФЕКТИТЕ ОД ГЛОБАЛНИОТ МИНИМАЛЕН ДАНОК ВРЗ ДОБИВКИТЕ НА КОМПАНИИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
Советот на странски инвеститори заедно со PwC Северна Македонија на 28.03.2024 во Стопанската комора на Македонија организираа презентација на тема „Ефектите од глобалниот минимален данок врз добивките на компаниите во Северна Македонија“....
07.03.2024,
Македонија2025 предлага план за забрзан економски раст и нуди поддршка за неговото спроведување
Во хотел Хилтон се одржа прес конференција на организацијата „Македонија 2025″., на која беше презентирана платформата за постигнување забрзан економски раст. Говорници на конференцијата беа и членови од Советот на странски Инвеститори, Боријан Бороз...
26.02.2024,
Честитки за успехот на уште една членка на Советот на странски инвеститори.
Во производните процеси на компанијата KEMET Electronics Macedonia, a YAGEO Company воведена е новата автоматизирана машина со робот базирана на најновите иновативни технолошки решенија....
13.12.2023,
Актуелни теми на дневен ред на седницата на Управен одбор на Советот на странски инвеститори
Управниот одбор на Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Северна Македонија одржа редовна седница на којашто се дискутираше за повеќе точки на дневниот ред поврзани со актуелни теми и економски состојби во земјата....
11.12.2023,
Мизо: Пред Македонија стојат сериозни предизвици на кои мора да се работи за да се задржи задоволството кај постојните и да се привлечат нови инвеститори
Виктор Мизо, директорот на КОСТАЛ Македонија неодамна беше избран за претседател на Советот на странски инвеститори при Стопанската комора. Во интервју за специјалната едиција ТОП 100 ИЗВОЗНИЦИ тој зборува за активностите на новото раководство на Сов...
13.11.2023,
Месечно обраќање на Кристофер Сандерс: Да не се носат одлуки за добивки на краток рок, да се мисли на одржливост на компанијата на долг рок
Најважниот аспект за кој што треба да зборуваме е одржливоста. За мене одржливоста значи правење добивка. Зашто ако го немате профитот, нема да може да го направите тоа што сакате да го направите, нема да може да не ги правите нештата кои не сакате д...
<<  <  1    >  >>