РЕГИОНАЛНА И МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА 06.07.2020
👁 Прочитано:05.04.2021,
АЗЕСКИ ДОДЕЛИ ПРИЗНАНИЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА ВО НИШ ЗА УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАНАТА АКЦИЈА ЗА ВАКЦИНАЦИЈА НА МАКЕДОНСКИ СТОПАНСТВЕНИЦИ
Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Северна Македонија и заменик претседател на Коморскиот инвестициски форум, и Антони Пешев,  претседавач на Собранието на Стопанската комора на Северна Македонија, денес во Ниш му врачија специјално ...
05.04.2021,
ВАКЦИНИТЕ НА ВУЧИЌ ГО ОБЕДИНИЈА ЗАПАДНОБАЛКАНСКИОТ БИЗНИС
Со Србија патиштата ми се вкрстија во јуни 1988 година. Дотогаш низ неа само транзитирав. За да запознаеш една земја, треба да имаш контакт со обичните луѓе. Нормално, првиот обичен српски човек беше мојот возач Душко Јеловац, еден 50-годишен господи...
28.03.2021,
ВО ТЕК Е ВТОРИОТ ДЕН НА АКЦИЈАТА НА КИФ ЗА ВАКЦИНИРАЊЕ НА СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ОД РЕГИОНОТ
Во текот на денешниот ден, од отворањето на пунктовите за вакцинација па се до 15 часот вакцинирани се вкупно 1.530 стопанственици од регионот, од кои приближно 900-тини се од Северна Македонија.Поради зголемениот број на лица дојдени за вакцинирање ...
27.03.2021,
ВО ТЕК Е ВАКЦИНАЦИЈА НА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО НИШ
Во тек е вакцинација на бизнис заедницата, акција на Стопанската комора на Северна Македонија, која заедно со Стопанската комора на Србија, а во рамките на Коморскиот инвестициски форум се реализира викендов во спортската сала „Чаир“ во Ниш, Р.Србија...
22.03.2021,
ЕДЕН РЕГИОН – ЕДНА ЕКОНОМИЈА
Многупати од 2015 година досега сум пишувал за Коморскиот инвестициски форум – дека тоа е асоцијација на шесте комори на Западен Балкан, дека настанал во рамките на Берлинскиот процес како дипломатска иницијатива на канцеларката Ангела Меркел и дека ...
20.03.2021,
Д-Р ТАТЈАНА ШТЕРЈОВА ДУШКОВСКА НОВ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ СО СЕДИШТЕ ВО ТРСТ
Коморскиот инвестициски форум, со седиште во Трст и канцеларија во Подгорица, е институција основана во 2015 година во рамките на Берлинскиот процес инициран од канцеларката Ангела Меркел, за време на вториот самит во Виена и претставува глас на прив...
08.03.2021,
Одбележување на Меѓународниот ден на жената, 8 март од ОН со тема за „Жените во лидерство: Постигнување еднаква иднина во светот со ковид-19“
„Жените во лидерство: Постигнување еднаква иднина во светот со ковид-19“ е темата на годинeшното одбележување на Меѓународниот ден на жената, 8 март поставена од Обединетите нации (ОН). Темата ги слави огромните напори на жените и девојките ширум све...
04.03.2021,
ОСТВАРЕНА РАБОТНА СРЕДБА СО ПРВИОТ СЕКРЕТАР НА АМБАСАДАТА НА УКРАИНА ВО РСМ
Потпретседателката на Стопанската комора на Северна Македонија д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска, оствари работна средба со господинот Роман Буга, прв секретар, заменик на Амбасадорот на Република Украина во РСМ.Целта на посетата беше унапредување и ...
19.02.2021,
КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ АПЕЛИРА: НЕПРЕЧЕНИОТ ТРАНСПОРТ МОРА ДА ОСТАНЕ ПРИОРИТЕТ
Коморскиот инвестициски форум, како асоцијација на шесте комори од регионот на Западен Балкан, од кој е дел и Стопанската комора на Македонија, се обрати до германската Влада, со апел што побргу да се надминат застоите на германските гранични премини...
02.02.2021,
БРАЗИЛСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА
На 2 февруари 2021 година, в.д. извршниот директор на Стопанската комора на Македонија, Билјана Пеева-Ѓуриќ, оствари работна средба со H.E. Марија Едилеуза Фонтанеле Реис, новоименувана вонредна и ополномоштена амбасадорка на Федеративна Република Бр...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: д-р Татјана Штерјова Душковска
Директор на Дирекцијата на здруженија и регионални комори
Телефон: ++ 389 2 3244065, М. 070 276 023
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: Tatjana@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015