СОРАБОТКА СО ДОМАШНИ ИНСТИТУЦИИ 06.07.2020
👁 Прочитано: 3923.07.2021,
ЖИВКО МУКАЕТОВ, ОДЛИКУВАН СО ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГИ ОД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ПЕНДАРОВСКИ
Во Указот од претседателот Пендаровски се наведува дека Орденот на г. Мукаетов му е доделен за континуитетот, иновативноста, визијата и за беспрекорните професионални стандарди во современото корпоративно управување во фармацевтската индустрија; за д...
15.07.2021,
Одржана работна средба за подготовка на подзаконски акт со цел обезбедување континуитет на работата кај компаниите на оние работни процеси кои не можат да се прекинат поради спецификата на нивниот техничко-технолошки процес
Денес во Стопанската комора на Северна Македонија се одржа работна средба на Асоцијацијата на странски компании со технолошко напредно производство, и претставници од организационата целина за претставување на членките и вмрежување при Стопанската ко...
07.07.2021,
Заев со владиниот економски тим во Стопанска комора: Остануваме најголем поддржувач на домашните компании
Владата останува најголем поддржувач на домашните компании и партнер на бизнис заедницата во креирањето и спроведувањето на економски политики со цел обезбедување подобри услови и подобри закони, раст на БДП и отворање нови работни места, рече премие...
06.07.2021,
УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД КОМОРАТА НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА: „КОН РЕГИОНАЛНО БАЗИРАНИ СТАНДАРДИ НА ЗАНИМАЊА – TO REGOS“
Соработката на регионално ниво претставува значаен аспект за трасирање на патот кој води до хармонизација на економиите во земјите во регионот, обезбедувајќи стандарди на занимања кои ги отсликуваат реалните потреби во сите земји од Западен Балкан.За...
05.07.2021,
Милевска Штрбевска: Ако во правосудството не се спроведат темелни реформи, ниедна друга промена нема да има смисла
Доста ни е од транзиции, преодни периоди, кризни состојби, афери, рекетирање бизнисмени, национализми, политички препукувања, префрлање вина од едни на други политички актери. Дојде моментот кога општите формулации кои постојано ги повторуваме – бара...
30.06.2021,
ОДРЖАНА РЕДОВНАТА КВАРТАЛНА СРЕДБА МЕЃУ АСОЦИЈАЦИЈАТА НА СТРАНСКИ КОМПАНИИ СО ТЕХНОЛОШКО НАПРЕДНО ПРОИЗВОДСТВО И ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВЛАДАТА БИТИЌИ СО ЕКОНОМСКИ ТИМ НА ВЛАДАТА
На 30.06.2021 година Стопанската комора на Северна Македонија,  се одржа редовната квартална средба на Асоцијацијата на странски компании со технолошкo напредно производство при Советот на странски инвеститори во Комората, предводена од Виктор Мизо, ...
28.06.2021,
Интензивирање на соработката помеѓу Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот и Советот на странски инвеститори
Денес во Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот се оствари средба помеѓу директорот на Агенцијата Дејан Павлески и Претседателот на Советот на странски инвеститори, Штефан Петер, со соработниците потпретседателот на Стопанската комо...
23.06.2021,
АВТОБУСИТЕ ЌЕ ВОЗАТ СО 100% ИСПОЛНЕТОСТ, ПРОСЛАВИТЕ ВО РЕСТОРАНИТЕ НЕМА ОБВРСКА ДА СЕ ПРИЈАВУВААТ ВО КОМОРИТЕ
Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Северна Македонија, достави две Барања до владините институции. Првото на 7 јуни за измена на точка 7 од Протоколот за организирање свадби/прослави и веселби. Второто на 15 јуни 2021...
11.06.2021,
КОРИСНИЦИТЕ НА БЕСКАМАТНИ КРЕДИТИ ОД ЛИНИЈАТА КОВИД 2 ПРЕКУ РАЗВОЈНАТА БАНКА МОЖЕ ДА АПЛИЦИРААТ ЗА ОДЛОЖУВАЊЕ НА РОКОВИТЕ
Во согласност со Одлуката за изменување и дополнување на Одлуката за условите и критериумите за репласирање на средствата од компензационите фондови од странска помош објавена во Службен весник на РСМ бр.121 од 03.06.2021 година, Развојна банка на Се...
11.06.2021,
Од одржаната годишна конференција на тема: "МЕДИЈАЦИЈА-ЗА НОВА КУЛТУРА ВО РЕШАВАЊЕТО НА СПОРОВИТЕ"
Во рамки на Проектот „Медијација без дилема“, кој го спроведува Институтот за европска политика (ЕПИ) во соработка со Академијата за судии за јавни обвинители „Павел Шатев“, Комората на медијатори на Северна Македонија и Холандската федерација на мед...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска
Проектен менаџер за развој на советите
Телефон: ++ 389 2 3244031
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: jelisaveta@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015