ИНТЕРНО ВМРЕЖУВАЊЕ 06.07.2020
👁 Прочитано: 1013.10.2022,
Азески во „Еуроникел“: КОМПАНИИТЕ ЗАСТАНАА ЗАД КОМОРАТА ВО БАРАЊЕТО ЗА ПОДДРШКА ОД ДРЖАВАТА

Еуроникел (поранешен Фени) веќе трет месец е без производство, а на 30 септември електропечката во целост беше изгасната. Компанијата која вработува околу 1000 луѓе, што ја прави еден од најголемите работодавачи во државата, од 15 септември ги исп...

02.10.2022,
КОЈ СЕ ЧЛЕНОВИТЕ ВО УПРАВНИОТ ОДБОР НА СКСМ КОИ ДЕНЕС ЌЕ ДОНЕСАТ ОДЛУКА ЗА ПОНАТАМОШНАТА МЕТОДОЛОГИЈА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА

 

1.
Согласно Статутот на Стопанската комора на Северна Македонија (највисокиот правен акт на Комората), Управниот одбор е клучниот орган во органите и ...

02.09.2022,
АЗЕСКИ НА СРЕДБА СО МЕНАЏМЕНТОТ НА САСА
Во просториите на Стопанската комора, претседателот Бранко Азески оствари средба со менаџментот на рудникот САСА, Македонска Каменица на која присуствуваа новиот генерален директор Крис Колбурн и директорот за одржливост Ивица Талевски, кој е и актуе...
30.05.2022,
ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГИ НА РС МАКЕДОНИЈА ЗА КОМОРАТА, ПОВЕЛБА НА РС МАКЕДОНИЈА ЗА АЗЕСКИ
Во обраќањето до членките изминатиот период најавив дека до одбележувањето на 100-годишнината од формирањето на Комората ќе има 5 активности кои ќе остават печат на моќта и на улогата на коморското дејствување. Тоа и се случи.На сликава го гледате те...
19.05.2022,
АНА ТАНЕВСКА ЃОРЃИЕВСКА: ХОТЕЛИЕРСТВОТО НЕ ПАМЕТИ ВАКВА КРИЗА ОД КРАЈОТ НА ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА
АНА ТАНЕВСКА ЃОРЃИЕВСКА: ХОТЕЛИЕРСТВОТО НЕ ПАМЕТИ ВАКВА КРИЗА ОД КРАЈОТ НА ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНААна Таневска Ѓорѓиевска, претседателка на Здружението за угостителство и туризам, предупредува дека ние сме убедливо најлошата земја во регионот во туризм...
16.05.2022,
КОЧО И ВО УСЛОВИ НА КРИЗА ПРОДОЛЖУВА СО ИНВЕСТИЦИИ. ГЛАВЕН ПРИОРИТЕТ НА КОМПАНИИТЕ Е ДА СЕ ПРЕЖИВЕЕ КРИЗАТА.
Некако полека, но сигурно заменик-претседателот на СКСМ, проф. д-р Кочо Анѓушев, како да станува синоним за постојано инвестирање, па и во услови на мултикриза. Нормално, синоним за постојано инвестирање се и другите наши членови на „Клубот 100“ – „А...
13.05.2022,
АЗЕСКИ СО СТОПАНСТВЕНИЦИТЕ ВО ПРИЛЕП И ВО БИТОЛА
Во рамките на засилените активности преку непосредни контакти со бизнисмените, претседателот на Стопанската комора, Бранко Азески, денеска во Битола ќе разговара со раководствата на регионалните комори во Битола и во Прилеп. Состојбите налагаат конта...
11.04.2022,
ЗАПРЕТЕ ГО НОСЕЊЕТО НА ЗАКОНИ ПО СКРАТЕНА ПОСТАПКА ВО ОВОЈ ЧУВСТВИТЕЛЕН МОМЕНТ
Најголемата и најбројна бизнис заедница укажува дека Законот за работните односи е комплексен закон (Устав за работниците), за чии измени и дополнувања е потребна широка јавна расправа, а не нивно донесување во скратена постапка. По доставени бројни ...
03.04.2022,
ЗАРАДИ МУЛTИ КРИЗАТА ВО ЕДЕН МОМЕНТ ЗАСТАНАВМЕ СО ОБЈАВУВАЊЕ НА НАШИТЕ КОМОРСКИ АКТИВНОСТИ ПРЕКУ СЛИКИ, ЗА КОИ НЕКОГАШ НЕ СЕ ПОТРЕБНИ ЗБОРОВИ
ДИРЕКТНА „ОН-ЛИНЕ“ средби со компаниите - секој петок од 12:00 до 13:00 часот (на барање на членките, он-лине линијата ја ставаме на располагање и секој ден во истиот термин) 1. Во услови на најтешката мулти криза ги повикав на консултации жените, ко...
28.03.2022,
Медиумско претставување на активностите преку Стручната служба на Комората во услови на мулти кризна ситуација
Почитувани вработени,Во услови на глобалните општествени случувања (здравствена криза, економска криза, финансиска криза, проблеми со недостиг и драстичен раст на цените на разни видови суровини и енергенси на светските берзи, надополнети со воениот ...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска
потпретседател на Стопанска комора на Северна Македонија и проектен менаџер за развој на советите
Телефон: ++ 389 2 3244031
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: jelisaveta@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015