Програми и Регулатива за финансирање на проекти 10.07.2020
👁 Прочитано:04.09.2020,
Зелениот договор на Европската унија
Како дел од дефинирањето на следните приоритети, Европската комисија преку процес на консултации ја креира Стратегијата на Европската унија во рамки на која се даваат насоките до сите земји-членки и земји кои се во процес на преговори за членство кад...
12.08.2020,
Хоризонт Европа – Нова програма на ЕУ за конкурентност и иновации
Европската комисија е во финална фаза на подготовка и објавување на програмите кои треба да се реализираат во новиот седумгодишен период кој започнува од јануари 2021 година и ќе трае до декември 2027 година.Една од најзначајните програми  која ќе би...
21.07.2020,
НОВ СЕДУМГОДИШЕН ЕУ БУЏЕТ-МОЖНОСТ ЗА ФОНДОВИ И ЗА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПАНИИ
Лидерите на 27 земји-членки на Европската унија постигнаа историски договор за пакетот корона-помош и буџетот на ЕУ во следните 7 години во износ од 1,824 милијарди евра од кои 1.074,3 милијарди евра се за седумгодишниот буџет од 2021 до 2027 година ...
11.03.2019,
ДОСТАПНИТЕ ЕВРОПСКИ ФОНДОВИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА КОНКУРЕНТНОСТА И ИНОВАТИВНОСТА НА КОМПАНИИТЕ И НИВНАТА ИСКОРИСТЕНОСТ
Европските фондови во разни облици се средства кои треба да придонесат пред се` за поддршка на целите кои ги има поставено Европската унија во насока на реализација на приоритетите за развој, беше истакнато на прес-конференцијата на Стопанската комор...
<<  <  1  >  >> 


Контакт лице: Јадранка Аризанковска
Менаџер во организационата целина за претставување на членките и вмрежување
Телефон: ++ 389 2 3244038, M. 072 236 711
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: Jadranka@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015