Брокерски настан 18.06.2024 - 19.06.2024 Покана за учество на брокерски настан “Tech4SmartCitie” - https://tech4smartcities-2024.b2match.io/ на 18 јуни 2024 година, Брисел, со физичко присуство - Enterprise Europe Network

Брисел, БелгијаПочитувани,

9. издание на Tech4SmartCities ќе се организира заедно со GreenTech форумот во Брисел, во рамки на Enterprise Europe Network, на 18 јуни 2024 година (09:00 до 17:00 часот), Maison de la Poste, Брисел, само со физичко присуство.

Настанот со Б2Б средбите, се фокусира на одржливи и паметни дигитални технологии за градовите и за таа цел Стопанската комора на Македонија, ве поканува да учествувате и да откриете повеќе можности за бизнис соработка во областа на урбаната мобилност, енергетските перформанси, одржливата градба, кружноста, економичноста на јаглерод и дигиталната трансформација.

Учеството на Tech4SmartCities може да ви помогне да го најдете вашиот технички партнер за меѓународна соработка или проекти за истражување и развој.

  • Доколку имате иновативен проект/решение кое може да придонесе кон постигнување на целите за одржливост за намалување на стакленички гасови и дигиталниот отпечаток во градовите?
  • Доколку барате партнер за подобрување и развој на вашата технологија?

Главни теми за дискусија:

      • Паметни градови и заедници, одржливи ИКТ за градовите

• Паметна мобилност и логистика

• Енергетска ефикасност на згради и области

• Обновливи извори на енергија, управување и обновување на енергијата, паметни мрежи и интеграција на енергетските системи

• Циркуларна економија и решенија засновани на природата за урбаните области

• Паметно, здраво и безбедно живеење.

Брокерскиот настан Tech4SmartCitie е бесплатен, ќе се одржи на 18 јуни 2024 година (09:00 до 17:00 часот) - Maison de la Poste, Брисел, но регистрацијата и активирањето на профилот се задолжителни https://tech4smartcities-2024.b2match.io/signup, рок до 14 јуни 2024 година.

За кого е наменет настанот?

  • Приватни технолошки компании (вклучувајќи почетни мали и средни претпријатија и големи претпријатија)
  • Јавните власти и општините
  • Здруженија на индустријата
  • Универзитети и истражувачки центри
  • Инвеститори и бизнис ангели

Настанот, исто така, ќе се фокусира на можностите за европски истражувања и иновации во рамките на програмата Хоризонт Европа, а со проектот GREENET ќе се претстават претстојните можности за финансирање на Horizon Europe со фокус на паметен град и одржливи ИТ теми. Учеството на работилницата на Хоризонт Европа е ограничено на учесници кои исто така се пријавиле за Б2Б сесиите.

Подетални информации во врска со настанот можете да најдете на нивната официјална веб-страна: https://tech4smartcities-2024.b2match.io/components/38307

Пријавете се тука

Контакт лица:

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009

Сашка Велков
++ 389 2 3244054

Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Online Бизнис средби, 17.04.2024
Покана за учество на меѓународни Б2Б средби што ќе се одржат на 25. Меѓународен економски саем Мостар 2024 година, на 17 и 18 април 2024 година во хибриден формат (на лице место и онлајн) - ЕЕН мрежа
Семинар, 17.04.2024
МОТИВАЦИЈА И ЗАДРЖУВАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ – КАКО СО Gen Z?
Семинар, 17.04.2024
ВЛИЈАНИЕ НА ХЕМИСКИ ШТЕТНОСТИ ВРЗ ЗДРАВЈЕТО НА РАБОТНИЦИТЕ И БЕЗБЕДНОСТА НА РАБОТНО МЕСТО
Конференција, 17.04.2024
„InterConnect“ B2B SME Matchmaking Conference 2024
Семинар, 18.04.2024
ФИНАНСИСКИ ИЗВЕШТАИ И ФИНАНСИСКА АНАЛИЗА – ПРИПРЕМАЊЕ, ОБРАБОТКА И ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА ФИНАНСИСКИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОД РАБОТЕЊЕТО ЗА ПОДДРШКА ПРИ НОСЕЊЕ ИНФОРМИРАНИ ОДЛУКИ НА ДРУШТВОТО
Конференција, 18.04.2024
ПИТ Северна Македонија 2024: Lean. Green. Digital.
Семинар, 18.04.2024
КОИ УТВРДЕНИ НЕДОСТАТОЦИ ПРИ ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР КАЈ БИЗНИС ОПЕРАТОРИ СО ХРАНА ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕКРШОЧНА ОДРЕДБА- ГЛОБА?-ОПШТИ И ПОСЕБНИ БАРАЊА ЗА ХРАНА И ХИГИЕНА НА ХРАНА-
Online Бизнис средби, 18.04.2024
Меѓународни деловни средби “Meet4Business MEGRA 2024” во областа на градежништво, архитектура и енергија, од 18-19 април 2024 г., Горна Радгона, Р. Словенија, xибриден настан
Online Бизнис средби, 19.04.2024
Меѓународни деловни средби “GreenTech Days meet Future of Building 2024” од областа на животната средина, енергијата, енергетската ефикасност, градежништвото и инфраструктурата, од 17-19 април 2024 година, (xибриден настан), Виена, Австрија
Семинар, 19.04.2024
КАКО ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ОСНОВОТ ЗА ОТКАЗ ОД СТРАНА НА РАБОТОДАВАЧОТ (ЛИЧНИ ПРИЧИНИ НАСПРОТИ ПРИЧИНИ НА ВИНА)? ДАЛИ Е ПОТРЕБНО ДА СЕ ОБРАЗЛОЖИ ОТКАЗОТ КОЈ ЕДНОСТРАНО ГО ДАВА РАБОТНИКОТ?НА КОИ ЕЛЕМЕНТИ МОРА ДА СЕ ВНИМАВА ПРИ СКЛУЧУВАЊЕТО НА СПОГОДБА?
Саем, 19.04.2024
ПОКАНА за учество на саем и Б2Б „Денови на технологија и деловна соработка 2024 година“ - “Technology & Business Cooperation Days 2024”, Хановер, Германија, 22-25 април 2024, со физичко присуство - ЕЕН мрежа
Семинар, 19.04.2024
ПРИМЕНУВАЊЕ НА ЗАКОНСКИТЕ ПРОПИСИ ПРИ ЗАВЕДУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА ГОДИШЕН ОДМОР, РЕШЕНИЈА ЗА ГОДИШНИ ОДМОРИ И РЕШЕНИЈА ЗА ПРОПОРЦИОНАЛЕН ДЕЛ ОД ГОДИШНИОТ ОДМОР ПРЕКУ ПРАКТИЧНИ ПРИМЕРИ, ИСКУСТВА И СЛУЧАИ ОД ПРАКСА
Семинар, 22.04.2024
„КОМУНИКАЦИСКИ ВЕШТИНИ ЗА УСПЕХ ВО БИЗНИСОТ“
Семинар, 29.04.2024
-Суспензија на работник до конечна  судска одлука; - Прекувремена работа; - Право на дополнителна работа; - Одлагање од извршување на конечна одлука до донесување на судска одлука; - Празници, слободни денови и исплата на дневници
Семинар, 14.05.2024
САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТ - ТРАНЗИЦИЈА ОД  ISO/IEC 27001:2013 на ISO/IEC 27001:2022
Повик, 15.05.2024
Повик за грантови за енергетска ефикасност за МСП до 10.000 евра - EENergy повик https://eenergy.grantplatform.com, Enterprise Europe Network
Брокерски настан, 16.05.2024
Покана за учество на меѓународни Б2Б состаноци од области на синиот раст, заштита на животната средина, одржлив туризам и социјална кохезија, во Шибеник, Хрватска на 16.05.2024 година
Семинар, 30.05.2024
КАКО ОД КОНФЛИКТ ДО СОРАБОТКА: СТРАТЕГИИ ЗА КОМУНИКАЦИЈА ВО ТИМОВИ
Конференција, 13.06.2024
Конференција и деловни средби: Продлабочување на економската соработка меѓу Грција и Северна Македонија
Брокерски настан, 18.06.2024
Покана за учество на брокерски настан “Tech4SmartCitie” - https://tech4smartcities-2024.b2match.io/ на 18 јуни 2024 година, Брисел, со физичко присуство - Enterprise Europe Network