Семинар 13.12.2023 - 22.12.2023 Практичен курс - водич за успешна продажба преку социјалните мрежи INSTAGRAM – КАКО АЛАТКА ЗА ПРОДАЖБАПостојат околу 2 милијарди корисници на Инстаграм во светот. 90% од нив следат барем една компанија на Инстаграм. Само поради ова, се плаќа за да се создаде профил за вашата компанија со апликацијата Instagram. Но, дали знаете дека можете да го преземете вашиот бизнис чекор сами и понатаму да почнете да продавате на Инстаграм?
На овој курс ќе научите како да креирате бизнис профил и да продавате на Инстаграм или преку Инстаграм користејќи други платформи.
Економските трендови во земјата и светот покажуваат дека социјалните мрежи како Инстаграм стануваат водечки платформи не само за дружење, туку и за добри бизнис потези, односно продажба на производи.
Всушност, повеќе од 25 милиони бизниси го користат Instagram за промовирање на нивните услуги, и ќе има сè повеќе од нив бидејќи Instagram е најбрзо растечката социјална мрежа. 
Инстаграм е една од најдобрите 4 социјални мрежи со најголем број корисници.
За да го олесниме вашето патување во продажбата на Instagram, подетално го подготвивме овој курс, чекор по чекор како водич. Нашата цел е да одговориме на сите прашања кои би можеле да ги имате додека го започнувате процесот на продажба на Инстаграм, оттука Ве покануваме да земете учество на четиридневниот курс за INSTAGRAM – КАКО АЛАТКА ЗА ПРОДАЖБА, кој ќе се одржи во декември (13, 14, 20 и 21 од 9:00 до 12:00 часот), во Стопанска комора на Северна Македонија, сала 1 на 5-ти кат.

ПРОГРАМА

 

INSTAGRAM – КАКО АЛАТКА ЗА ПРОДАЖБА

 

Модул 1  – ЗАПОЗНАВАЊЕ СО INSTAGRM ПЛАТФОРМАТА

 

13 декември 2023 - 09:00-12:00 часот

 

 • Како функционира Instagram
 • Приватен vs бизнис профил на Instagram
 • Запознавање со основни термини и клучни сегменти на платформата
 • Можности за креирање на содржина
 • Основни фактори за успех на Instagram
 • Анализа на пример видеа и фотографии со посебен осврт на Reels

 

Модул 2 – INSTAGRAM ВО МАРКЕТИНГ ЦЕЛИ

 

14 декември 2023 - 09:00-12:00 часот

 

 • Advertising платформа на Instagram
 • Трендови во рекламирањето – звучни ефекти, хаштагови, видови на видеа
 • Анализа на поставеност и клучни елементи на успешни бизнис профили
 • Стратегија за промовирање на Instagram: инфлуенсер маркетинг
 • Стратегија за промовирање на Instagram: user generated content & giveaways
 • Стратегија за промовирање на Instagram: Content маркетинг во насока на продажба

 

Модул 3 – ИЗРАБОТКА НА КАМПАЊА ЗА ПРОМОВИРАЊЕ НА INSTAGRAM

 

20 декември 2023 - 09:00-12:00 часот

 

 • Анализа на целна публика
 • Осмислување на концепт за комуникација
 • Изработка на план на содржина за 1 месец
 • Изработка на фотографии и Reels

 

Модул 4 – АНАЛИЗА НА ИЗРАБОТЕНИ КАМПАЊИ

 

21 декември 2023 - 09:00-12:00 часот

 

 • Презентација, анализа и фидбек за креирани решенија

 

Предавач:

Ива Дујак e Доктор на науки од областа на маркетингот, со специјализација дигитален маркетинг. Партнер и креативен директор на маркетинг агенцијата Brand Union, каде е задолжена за стратешки развој и комуникација на бројни локални интернационални брендови. Автор на наградуваните блогови This is Not a Social Meda Blog и Skopje Casual, организатор на Creative Talks Mk, со искуство во предавање на тема маркетинг и дигитален маркетинг на Економскиот Факултет Скопје, Економски Факултет Штип, бројни невладини организации и академии.

Котизацијата за курсот по учесник изнесува  изнесува 8.260 денари (7.000 ден. + 18% ДДВ). 
Доколку се пријават повеќе од тро
јца учесници од иста компанија цената на котизација изнесува 7.080 денари (6.000 ден. + 18% ДДВ). 
Котизацијата се плаќа по добиена про-фактура или фактура електронски на маил од страна на Стопанската комора на Севе
рна Македонија. 
По завршувањето на курсот, учесниците ќе добијат сертификат за успешно учество, како и материјал кој че ви биде предходно доставен на маил од одржаните предавањата.
Курсот ќе се реализира во Стопанската комора на Северна Македонија, сала 1 на 5-ти кат од 09:00 до 12:00 часот на 13.12.2023, 14.12.2023, 20.12.2023 и 21.12.2023 година.  
Групата е ограничена на максимум 20 учесници и пријавувањето е до 4.12.2023 година.
Пријавувањето за семинарот е со доставена пријава од Ваша страна на маил во Стопанската комора

Пријавен лист

Контакт лица:

м-р Елизабета Андриевска-Ефтимова
++ 389 2 3244074

м-р Михајло Донев
++ 389 2 3244067

Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 28.05.2024
ПРИМЕНУВАЊЕ НА ЗАКОНСКИТЕ ПРОПИСИ ПРИ ЗАВЕДУВАЊЕ НА БАРАЊА ЗА ГОДИШЕН ОДМОР, РЕШЕНИЈА ЗА ГОДИШНИ ОДМОРИ И РЕШЕНИЈА ЗА ПРОПОРЦИОНАЛЕН ДЕЛ ОД ГОДИШНИОТ ОДМОР ПРЕКУ ПРАКТИЧНИ ПРИМЕРИ, ИСКУСТВА И СЛУЧАИ ОД ПРАКСА
Семинар, 29.05.2024
Еднодневна онлајн работилница на тема: ВО КОИ СИТУАЦИИ ГОДИШНИОТ ОДМОР СЕ ДОИСКОРИСТУВА ДО 30-ТИ ЈУНИ? ОД КОГА ЗАПОЧНУВА ДА ТЕЧЕ НОВИОТ ОДМОР? КОГА СЕ ПРЕСМЕТУВА ПРОПОРЦИОНАЛЕН ДЕЛ ОД ОДМОР? ДАЛИ РАБОТОДАВАЧОТ ТРЕБА ДА ИСПЛАТИ НАДОМЕСТОК
Семинар, 04.06.2024
„СКЛУЧУВАЊЕ НА ПРОДАЖНИ ПРЕГОВОРИ И НИВНА РЕАЛИЗАЦИЈА“
Семинар, 11.06.2024
ДОГОВОРИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ, РАБОТНО ВРЕМЕ, НАЧИНОТ НА ПЛАЌАЊЕ НА ПРЕКУВРЕМЕНАТА РАБОТА И ПРЕРАСПОРЕДУВАЊЕ, ГОДИШЕН ОДМОР, НАДОМЕСТ НА ПЛАТА, ДИЛЕМИ ПРИ ПРИМЕНА НА ЗАКОНОТ СО КОИ СЕ СОЧУВАМЕ СО НАЈНОВИТЕ ПРЕДЛОЗИ ЗА ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ
Семинар, 11.06.2024
Специјалистички еднодневен семинар: АКВИЗАЦИЈА НА НОВИ КЛИЕНТИ - СТЕКНУВАЊЕТО НА НОВИ ПОТРОШУВАЧИ КАКО КЛУЧНА МОЖНОСТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПРОДУКТИВНОСТА -
Семинар, 11.06.2024
САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТ - ТРАНЗИЦИЈА ОД  ISO/IEC 27001:2013 на ISO/IEC 27001:2022
Брокерски настан, 12.06.2024
Деловни средби со физичко присуство „Овозможување на напредок: Индустрија 4.0 во Западен Балкан-12-13 јуни 2024 година, Нови Сад, Р.Србија
Семинар, 12.06.2024
„КОМУНИКАЦИЈА ЗА УСПЕХ, РАЗРЕШУВАЊЕ НА КОНФЛИКТИ И СТРЕС МЕНАЏМЕНТ НА РАБОТНОТО МЕСТО“
Конференција, 13.06.2024
Конференција и деловни средби: Продлабочување на економската соработка меѓу Грција и Северна Македонија
Брокерски настан, 18.06.2024
Покана за учество на брокерски настан “Tech4SmartCitie” - https://tech4smartcities-2024.b2match.io/ на 18 јуни 2024 година, Брисел, со физичко присуство - Enterprise Europe Network
Семинар, 18.06.2024
ЕРГОНОМИЈА КАКО ОСНОВА ЗА ПРЕВЕНТИВНИ МЕРКИ ОД МУСКУЛОСКЕЛЕТНИ ЗАБОЛУВАЊА
Семинар, 18.06.2024
КАКО ДА КРЕИРАТЕ РАЗЛИЧНИ CONTENT ФОРМАТИ ЗА ВАШИТЕ УСЛУГИ?