Саем 06.07.2023 - 08.07.2023 Учество во купувачка мисија и посета на: 16. Меѓународен саем за преработка на храна и технологии во прехранбената индустрија „FOTEG ISTANBUL 2023“

Истанбул, ТурцијаСтопанската комора на Северна Македонија во соработка со „Joudy Group International„, Ве покануваат да земете учество на претстојната купувачка мисија и посета на 16. Меѓународен саем за преработка на храна и технологии во прехранбената индустрија- „FOTEG ISTANBUL 2023“. 

Купувачката мисија е наменета за компании што се занимаваат со производство на:

 • газирани и негазирани пијалоци;
 • млеко и млечни производи;
 • месни производи;
 • конзервирана храна;
 • мешунки, овошје и зеленчук, 

како и комапнии кои се дел од:

 • синџирите за снабдување;
 • складирање и дистрибуција;
 • пакување (печатње, етикетирање и др);
 • автоматизација и контрола во прехранбениот сектор.

Во рамките на овие купувачки мисии планиранo е  и остварување на билатерални средби со турски компании – извозници, на база на однапред договорени средби (matchmaking). Работен јазик е англиски.

Во купувачката мисија можат да учествуваат компании кои се заинтересирани за увоз и директна соработка со Туркије и кои претходно не учествувале во ваква мисија.

Стопанската комора на Северна Македонија на учесниците им обезбедува:

 • бесплатно хотелско сместување- 2 ноќевања (6-8 јули) во хотел со 5* (Gorrion Hotel Istanbul)
 • трансфер ( хотел - саем - хотел )
 • влезници за саемската манифестација

Услови за регистрација:

 • 1 претставник од компанија
 • пополнет формулар за пријава доставен пред рокот за пријавуавање (15.6.2023)
 • приложена копија од резервација на авионски билет како потврда за регистрација

За користење на оваа можност, заинтересираните македонски компании  неопходно е да го пополнат пријавниот лист и формуларот, дадени во прилог и да ги достават до лицето за контакт најдоцна до 15.6.2023.   

Во прилог:
- Пријавен лист;
- Формулар за пријава на учество.

Пријавен лист Останати документи

Контакт лица:

м-р Сања Николова
++ 389 2 3244091, M. 071 230 452


Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Online Бизнис средби, 04.03.2024
Покана за учество на Б2Б средби на тема:„ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА“, 8 - 9 март 2024 година, Солун, Грција - ЕЕН мрежа
Семинар, 12.03.2024
Тридневна „онлајн“ обука за:СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ  ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ
Семинар, 18.03.2024
Еднодневен семинар на тема: КОНТРОЛА НА КВАЛИТЕТОТ И БЕЗБЕДНОСТА ПРИ ПРОИЗВОДСТВО НА ХРАНА
Семинар, 19.03.2024
CONTENT WRITING - КАКО ДА КРЕИРАТЕ НАЈЕФИКАСНА СОДРЖИНА ЗА ВАШИОТ БРЕНД
Семинар, 20.03.2024
ЗАКОН ЗА ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР И ЗАКОНОТ ЗА ПРЕКРШОЦИ-Правата и обврските на субјектите на надзор при спроведување на инспекциски надзор, посебни дејствија во инспекциска постапка
Семинар, 21.03.2024
ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ЗА ЕФИКАСНО ЛИДЕРСТВО
Саем, 08.04.2024
ПОКАНА за учество на саем и Б2Б „Денови на технологија и деловна соработка 2024 година“ - “Technology & Business Cooperation Days 2024” (xибриден настан), Хановер, Германија, 9-25 април 2024 - ЕЕН мрежа
Повик, 10.04.2024
Повик за учество за Национална награда за компании со најдобро имплементиран систем за безбедност и здравје при работа (БЗР) за 2024 година
Брокерски настан, 15.04.2024
Меѓународни деловни средби “GreenTech Days meet Future of Building 2024” од областа на животната средина, енергијата, енергетската ефикасност градежништвото и инфраструктурата, од 17-19 април 2024 година, (xибриден настан), Виена, Австрија
Online Бизнис средби, 18.04.2024
Меѓународни деловни средби “Meet4Business MEGRA 2024” во областа на градежништво, архитектура и енергија, од 18-19 април 2024 г., Горна Радгона, Р. Словенија, xибриден настан