Саем 08.06.2023 - 09.06.2023 Покана за Б2Б средби на тема: „ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА“ 8 - 9 јуни 2023 година, Солун, Грција

Солун, Грција 

Покана за Б2Б средби на тема:„ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА“

Circular Economy B2B@FORWARD GREEN Expo in Thessaloniki, Greece

https://circular-economy-b2bforward-green-fair.b2match.io/

8 - 9 јуни 2023 година, Солун, Грција

 

По повод првата саемска изложба и конгресен настан Forward Green ( FG Expo ), Федерацијата на индустрии на Грција (SBE) во соработка со Стопанската комора на Северна Македонија, во рамки на Enterprise Europe Network, заедно со TIF HELEXPO SA организираат настан за натпревари од 08 – 10 јуни 2023 година, во салонот TIF-HELEXPO во Солун, Грција.

Овој B2B настан има за цел да придонесе за имплементација на нов претприемачки дух за Грција, заснован на циркуларна економија, зелен развој и трансформација на бизнис модели со цел да се зачуваат природните ресурси и да се придвижат кон одржлив развој. Овој нов пристап кон економијата се однесува на голем број процеси кои бараат планирање, а започнува со употреба на суровини и води сè до производство, дистрибуција, потрошувачка и рециклирање на потрошените производи, така што најмала количина на отпадот завршува во околината.

Билатералните средби ќе се одржат во првиот и вториот ден од 3-дневната изложба (08 - 10 јуни 2023 година) за најдобра можна организација, со цел да се добие максимална вредност и резултати во најефикасен временски рок. 

Покрај b2b состаноците што ќе се организираат, учесниците ќе имаат можност да ги искористат предностите од присуството на различни специјални настани организирани паралелно со изложбата, со фокус на зеленото претприемништво и иновациите.

Настанот за натпревари ќе ги собере компаниите, истражувачките организации и другите релевантни тела од јавниот и приватниот сектор од голем број европски земји. Ова е единствена можност за генерирање на нови деловни контакти и договори. Состаноците ќе се одржуваат на посебен простор и ќе се договорат однапред со помош на оваа веб-страница.

Целни учесници

Овој настан е наменет за компании, агенции, организации и владини претставници кои применуваат современи практики за искористување на суровини, градежни материјали, технологии, енергија, рециклирање и пакување кои преку иновативни решенија и паметни партнерства ќе имаат позитивно влијание врз намалувањето на загадувањето на животната средина и зголемување на одржливоста на производите и услугите, а истовремено создавајќи нови деловни можности.

Целни сектори

Овие билатерални средби се фокусираат на кружната економија, зелениот развој и трансформацијата на деловните модели со цел да се зачуваат природните ресурси и да се придвижат кон одржлив развој, насочени кон 3 главни сектори:

  • Рециклирање
  • Енергија
  • Градба

Што понатаму? Кој може да има корист од овој настан?

  • Објавувајте и прикажувајте ги вашите производи, проекти, услуги или деловни потреби на учесниците на настанот
  • Иницирајте и организирајте однапред закажани состаноци
  • Создавајте нови потенцијални клиенти
  • Запознајте нови добавувачи
  • Добијте информации за најновите трендови.

Ве молиме, вашиот интерес за учество на Б2Б средби, да го најавите со регистрација на вашето учество на следниот линк: https://circular-economy-b2bforward-green-fair.b2match.io/signup, најдоцна до 5 јуни 2023 година. Учеството на Б2Б средбите е бесплатно.

Пријавете се тука

Контакт лица:

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009


Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 15.06.2023
ЛИДЕРСКИ И КОМУНИКАЦИСКИ ВЕШТИНИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЕФЕКТИВНИ ТИМОВИ
Семинар, 16.06.2023
ВНАТРЕШНА КОМУНИКАЦИЈА ВО КОМПАНИИТЕ, ОРГАНИЗИРАЊЕ НА ПРОДУКТИВНИ И ЕФИКАСНИ СОСТАНОЦИ И РЕШАВАЊЕ КОНФЛИКТИ
Семинар, 20.06.2023
ПРЕДИЗВИЦИ И ДИЛЕМИ ПОВРЗАНИ СО ВОВЕДУВАЊЕ И ПЛАЌАЊЕ НА ПРЕКУВРЕМЕНАТА РАБОТА, НЕЈЗИНО НОВО ДИМЕНЗИОНИРАЊЕ ПРЕКУ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗМЕНИ НА ЗРО И НАЈЧЕСТИ ПРАШАЊА КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ДОИСКОРИСТУВАЊЕ НА ГОДИШЕН ОДМОР ДО 30-ти ЈУНИ
Семинар, 20.06.2023
ЕКСЕЛ ЗА ФИНАНСИИ И ИНВЕСТИЦИИ
Семинар, 22.06.2023
ПРОМОЦИЈА НА СОПСТВЕН БРЕНД НА СОЦИЈАЛНИ МРЕЖИ: (FACEBOOK,VIBER, INSTAGRAM, TWITTER, SNAPCHAT)
Семинар, 23.06.2023
РАЗВОЈ И ПРИМЕНА НА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА
Семинар, 27.06.2023
EXCEL SALES’ DATA ANALYSIS-ДАТА АНАЛИЗА НА ПРОДАЖБА
Семинар, 27.06.2023
УПРАВУВАЊЕ СО НАБАВКИТЕ И ВЕШТИНИ ЗА ПРЕГОВАРАЊЕ
Саем, 06.07.2023
Учество во купувачка мисија и посета на: 16. Меѓународен саем за преработка на храна и технологии во прехранбената индустрија „FOTEG ISTANBUL 2023“