СТАНДАРД ПОКРОВИТЕЛСТВО
12.02.2019
👁 Прочитано: 60108
   * Стандард покровителство

Стопанската комора на Македонија, во стратегијата за помош и поддршка на развојот на своите компании/членки, изврши проширување на асортиманот на своите услуги кои се креирани од стручни коморски експерти, слично како и во другите комори со доброволно членство во развиените западноевропски земји, отпочнувајќи со понудата на пакет на услуги кои веќе неколку години ги практикува како активност или едноставно препознатливи како Проектите:

ПОКРОВИТЕЛСТВА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

Целта на овој проект е понуда на членките во пакет, на повеќе видови на услуги кои би ги користеле континуирано во подолг временски период и истовремено ставајќи им ја на располагање на коморските членки расположивата кадровска и техничка инфраструктура на Комората за развој и унапредување на нивниот бизнис.

За таа цел, Стопанската комора на Македонија одејќи во чекор со светските економски промени 2014 година, изврши проширување како во квалитет така и во квантитет на услугите содржани во покровителството, со цел амортизирање на негативните влијанија врз бизнисот како последици наметнати од истите.

Сето тоа резултираше со влез на нови компании во семејството Покровители на Стопанската комора на Македонија кои го пронајдоа својот бизнис интерес како и вклучување во активностите на комората кои се насочени кон подобрување на бизнис климата во стопанството на Република Македонија .

БИДЕТЕ ЕДИНСТВЕНИ, ПРЕПОЗНАТЛИВИ, УНИКАТНИ И СЕКОГАШ ЧЕКОР ПРЕД ДРУГИТЕ !!!МАКПРОГРЕС
Производство на какао, чоколади и кондиторски производи

ОКТА
Производство на нафтени деривати, трговија со нафтени деривати

РАДЕ КОНЧАР СЕРВИС И ПОПРАВКИ НА ЕЛЕКТРИЧНИ ПРОИЗВОДИ
Сервисирање на трансформатои електромотори, производство на трансформатори поправка на електрични постројки Сервисирање и поправки на: • сите видови трансформатори • електро мотори и генератори • агрегати • намотки

РАДЕ КОНЧАР ТЕП
Производство на трансформатори и електрични постројки,електрични ормани ормани и метална галантерија Произведува: • дистрибутивни маслени трансформатори до 1000 kVA • индустриски и дистрибутивни трафостаници • СН и НН склопни блокови • командни табли • приклучни и мерно-разводни метални ормари за разни амени • стартери за мотори

ХАЛКБАНК АД СКОПЈЕ
Банки

СТОПАНСКА БАНКА АД СКОПЈЕ
Банки

СЕАВУС


СЕМОС
Компјутерско програмирање, консултантски и сродни дејности

КОМФИ АНГЕЛ
Постелнина,перници Мешовит капитал од Велика Британија и Македонија

ЖАН МИТРЕВ
Специјалистичка болница за хируршки болест, кардиоваскуларна хирургија

КРОАЦИЈА ОСИГУРУВАЊЕ ДРУШТВО ЗА НЕЖИВОТНО ОСИГУРУВАЊЕ
неживотно осигурување

СМЕЛТ-ИНГ
-

Друштво за комуникациски услуги А1 Македонија ДООЕЛ Скопје
Друштво за комуникациски услуги

СКЕИЛ ФОКУС ДООЕЛ Скопје
-

КАРГО-ПАРТНЕР ЛОГИСТИКС ДООЕЛ
Cargo-partner е во приватна сопственост и како меѓународен провајдер за транспорт и инфо-логистика нуди сеопфатно портфолио на воздушен, поморски, камионски транспорт како и складирање. Со над една третина од вековната експертиза во информатичката технологија и оптимизацијата на ланецот на снабдување, компанијата дизајнира услуги по мерка за широк спектар на индустрии за да создаде конкурентни придобивки за своите клиенти низ целиот свет. Основан во 1983 година, cargo-partner оствари проценет промет од над една милијарда евра во 2020 година и моментално вработува 3.150 луѓе ширум светот.

Контакт лице: Сашо Деспотоски
Телефон: ++ 389 2 3244089
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: saso@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015

Стопанска комора на Македонија, „Димитрие Чуповски“ 13, 1000 Скопје