ПРЕМИУМ ПОКРОВИТЕЛИ
25.08.2022
👁 Прочитано: 99003

       * Премиум покровителство

"ТОЧНА, НАВРЕМЕНА, БРЗА, КВАЛИТЕТНА ИНФОРМАЦИЈА, УСЛУГА И ЛОГИСТИКА – КЛУЧ ЗА МОЌЕН И ОДРЖЛИВ БИЗНИС"

Стопанската комора на Македонија, во стратегијата за помош и поддршка на развојот на своите компании/членки, изврши проширување на асортиманот на своите услуги кои се креирани од стручни коморски експерти, слично како и во другите комори со доброволно членство во развиените западноевропски земји, отпочнувајќи со понудата на пакет на услуги кои веќе неколку години ги практикува како активност или едноставно препознатливи како Проектите:

ПОКРОВИТЕЛСТВА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА

Целта на овој проект е понуда на членките во пакет, на повеќе видови на услуги кои би ги користеле континуирано во подолг временски период и истовремено ставајќи им ја на располагање на коморските членки расположивата кадровска и техничка инфраструктура на Комората за развој и унапредување на нивниот бизнис.

За таа цел, Стопанската комора на Македонија одејќи во чекор со светските економски промени 2014 година, изврши проширување како во квалитет така и во квантитет на услугите содржани во покровителството, со цел амортизирање на негативните влијанија врз бизнисот како последици наметнати од истите.

Сето тоа резултираше со влез на нови компании во семејството Покровители на Стопанската комора на Македонија кои го пронајдоа својот бизнис интерес како и вклучување во активностите на комората кои се насочени кон подобрување на бизнис климата во стопанството на Република Македонија .

БИДЕТЕ ЕДИНСТВЕНИ, ПРЕПОЗНАТЛИВИ, УНИКАТНИ И СЕКОГАШ ЧЕКОР ПРЕД ДРУГИТЕ !!!ИГМ ТРЕЈД
Производниот асортиман на ИГМ-Трејд се состои од следните димензии заварени цевки и профили: Округли цевки од 3/8” до 6” со дебелина до 6,0 мм Квадратни цевки од 13х13 до 250х250 со дебелина до 10,0 мм Правоаголни цевки од 30х10 до 300х200 со дебелина до 10,0 мм Цевки испитани под притисок од 3/8” до 3 ” ЗП – Профили Овални и полуовални цевки Тежината на профилите и отстапувањата се дефинирани според стандардите: EN 10219-2 и EN 10305-5 и EN 10255 за цевки испитани под притисок. Должина: цевките и профилите се произведуваат во стандардна должина од 6м и 12м, но со договор со купувачот може да се изработуваат специјални должини од 4-15м.

КОЖУВЧАНКА


МЕРМЕРЕН КОМБИНАТ
Експлоатација и преработка на мермер

ВИТАМИНКА
По нашиот слоган "Свет на вкусови", по производната програма со широка лепеза на вкусови (слатки и солени, и кисели и лути), по програмите на производството на производи за предјадења, и за појадења, по додатоците за јадењата, по десертите, по производите за ужина, по производната програма за сите возрасти на населението, светот се повеќе не препознава, со основна стратегија да тоа и натаму се повеќе го шириме и потврдуваме, кај се' поиширока група на потрошувачи низ светот. "Витаминка" нема групи на производи посебно наменети за домашниот а посебно за странските пазари. На квалитетот на производството подеднакво се приоѓа без разлика на тоа за каде е наменето.

ПЕКАБЕСКО
Во 1991 година ПКБ-Скопје станува една од првите целосно приватизирани компании во Македонија. Основната дејност на компанијата е производство на сувомесни производи и дистрибуција на храна и цигари. Во 1998 година започна со производство на сувомеснати производи под брендот Пекабеско. Денес, палетата на сувомеснати производи опфаќа најразлични видови трајни, димени и полутрајни производи.

МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ
Дејности на жичани телекомуникации

МЕПСО
Пренос на електрична енергија

Контакт лице: Валентина Цветковска
Експерт во организационата целина за претставување на членките и вмрежување
Телефон: ++ 389 2 3244063
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: valentina@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015