Центар за едукација и развој на човечки ресурси
08.07.2020
👁 Прочитано: 33369


Во Комората  активно функционира „Центарот за едукација и развој на човечки ресурси", којшто препознавајќи ја потребата на компаниите од дополнителна едукација, организира низа едукативни настани, семинари, обуки, презентации, советувања и работилници се со цел да го подигне нивото на свест кај носителите на стопанството во нашата земја за професионално обучени кадри.

Центарот за едукација го поттикнува претприемачкиот дух, конкурентноста и професионалноста во бизнис секторот, придонесува постоечките компании да се развиваат во духот на европските трендови во рамките на стопанското работење, што пак директно се рефлектира на економијата во целина и придонесува нашата земја преку бизнис секторот да биде рамноправен член  на  европското економско работење и конкурентност.

За таа цел, Ве покануваме континуирано да ги следите нашите едукативни настани и активно да завземете учество на истите, се со цел заеднички да напредуваме, бидејќи тоа е највозбудливиот дел од нашето секојдневие.


Центар за едукација и развој на човечки ресурси
08.07.2020
👁 Прочитано: 1052


Во Комората  активно функционира „Центарот за едукација и развој на човечки ресурси", којшто препознавајќи ја потребата на компаниите од дополнителна едукација, организира низа едукативни настани, семинари, обуки, презентации, советувања и работилници се со цел да го подигне нивото на свест кај носителите на стопанството во нашата земја за професионално обучени кадри.

Центарот за едукација го поттикнува претприемачкиот дух, конкурентноста и професионалноста во бизнис секторот, придонесува постоечките компании да се развиваат во духот на европските трендови во рамките на стопанското работење, што пак директно се рефлектира на економијата во целина и придонесува нашата земја преку бизнис секторот да биде рамноправен член  на  европското економско работење и конкурентност.

За таа цел, Ве покануваме континуирано да ги следите нашите едукативни настани и активно да завземете учество на истите, се со цел заеднички да напредуваме, бидејќи тоа е највозбудливиот дел од нашето секојдневие.ИДНИ ЕДУКАТИВНИ НАСТАНИ
Семинар, 08.02.2023
Еднодневен бесплатен семинар на тема: ДОВЕРБА И БЕЗБЕДНОСТ

Во организација на Коморскиот инвестициски форум на шесте земји од Западен Балкан и Стопанската комора на Северна Македонија, за потребите на бизнис заедницата, на 8 февруари 2023 година ќе се организира семинар на тема: „Доверба и безбедност“. Семинарот се организира во рамки ...

Семинар, 14.02.2023
НАЈВАЖНИ ФИНАНСИСКИ ФУНКЦИИ ВО ЕКСЕЛОТ СО ПОСЕБЕН ОСВРТ ВРЗ ПЛАНИРАЊЕ И ЕВАЛУАЦИЈА НА ИНВЕСТИЦИОНИ ПРОЕКТИ

Целта на онлајн семинарот е запознавање и практична работа со вградените Ексел функции за финансии и нивна примена за анализа на вложувањата, кредитите и инвестиционите проекти. Покрај вградените функции, ќе се применуваат и формули со кои се анализираат финансиските текови.

Семинар, 16.02.2023
ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА ЗА ГРАДЕЊЕ ВО ВРСКА СО ОБНОВЛИВИТЕ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА

Можностите за инвестирање во обновливи извори на енергија се од ден на ден се повеќе препознаени од инвеститорите. Во текот на годините се согледани од страна на креаторите на правите и законските рамки одредени потешкотии кои го отежнуваат процесот на изградба на електрана за ...

Семинар, 23.02.2023
НАПРЕДНИ ЕКСЕЛ ФУНКЦИИ ЗА ФИЛТРИРАЊЕ, НАПРЕДНО ФИЛТРИРАЊЕ, ВАЛИДАЦИЈА, СРЕДУВАЊЕ И АНАЛИЗА НА ПОДАТОЦИТЕ

Напредните алатки на Ексел, како што се напредни филтри, правила, валидација на податоците и текстуалните функции спаѓаат во најважните и најчесто користените алатки во деловното планирање, макро и микроекономската анализа и носењето на одлуки. 
Во свет во кој сме посто ...

Семинар, 27.02.2023
Еднодневен „он-лајн“ семинар на тема: СТРАТЕГИИ ЗА МАРКЕТИНГ НА СОДРЖИНА (CONTENT MARKETING) ЗА ПОДОБРА ВИДЛИВОСТ НА ВАШИОТ БРЕНД

Стопанската комора на Северна Македонија на 27 февруари (понеделник) 2023 година организира еднодневен „он-лајн“ семинар на тема: СТРАТЕГИИ ЗА МАРКЕТИНГ НА СОДРЖИНА (CONTENT MARKETING) ЗА ПОДОБРА ВИДЛИВОСТ НА ВАШИОТ БРЕНД. Интерактив ...

Контакт лице: М-р Елизабета Андриевска-Ефтимова
Телефон: ++ 389 2 3244074
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: beti@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015