ТУРИЗМОТ – еден од најголемите играчи во меѓународната трговија и главните извори на приход за многу земји во развој
➢ Актуелно (16.02.2023, во 11:11:00)
👁 Прочитано: 824
ТУРИЗМОТ – еден од најголемите играчи во меѓународната трговија и главните извори на приход за многу земји во развој Кликни за повеќе

Во февруарскиот број на печатеното издание на магазинот Економија и Бизнис, со дел од фирми членки во Здружението на угостителството и туризмот Стопанската комора подготви материјал во кој преку интервју на претседателот на Здружението, Ана Таневска Ѓорѓиевска и шест други компании членки (Фибула Травел, Симониум Травел, Хотел Силекс, ЕЛЕМ Турс, Ресорт и спа Аурора и Тиквеш ресторан) беше даден осврт за здружението, актуелните состојби, предизвиците, можностите за извоз но и потенцијалот што може да се направи за уште подобар бизнис амбиент на секторот.

Создавање атрактивни услови ќе обезбеди домашни и странски инвеститори со што може да се слеат дополнителни над 1 милијарда евра во македонската економија, дополнително да бидат директно вработени над 30 илјади лица и да заживеат руралните средини, сето тоа речиси без инвестициски расходи од државната каса.

Ана Таневска Ѓорѓиевска, претседател на Здружението и заменик-генерален менаџер на Холидеј ин Скопје, АД Македонијатурист АД Скопје

 

Линк од целиот материјал:

https://bit.ly/3RGyLKo

Линк до секое од интервјуата поединечно:

https://ekonomijaibiznis.mk/News.aspx?IdNews=26365

https://ekonomijaibiznis.mk/News.aspx?IdNews=26366

https://ekonomijaibiznis.mk/News.aspx?IdNews=26367

https://ekonomijaibiznis.mk/News.aspx?IdNews=26368

https://ekonomijaibiznis.mk/News.aspx?IdNews=26369

https://ekonomijaibiznis.mk/News.aspx?IdNews=26370

https://ekonomijaibiznis.mk/News.aspx?IdNews=26371

 

Даниела Михајловска Василевска
Менаџер во организационата целина за претставување на членките и вмрежување