10.08.2020, Актуелно
Турскиот производител на автомобили Фиат Тофас извезе 48.200 автомобили во првата половина на оваа година
Фиат Тофас производител на автомобили од Бурса, Република Турција, произведе 84.500 комерцијални возила и патнички автомобили во првата половина на оваа година, а извезе 48.200 автомобили во истиот период. Компанијата Фиат Тофас, е холдинг помеѓу тур...
10.08.2020, Актуелно
Запознајте ги членовите на нашиот Управен одбор – АНТОНИЈЕ МАРИНОСКИ, ОРКА ХОЛДИНГ АД Скопје
Групацијата Орка Холдинг АД Скопје веќе 30 години ги одржува темелите на успешната приказна поставени пред 3 децении. Своето работење компанијата го регистрира во 1990 -та година започнувајќи со само 60-тина вработени и отворање на мал производствен ...
10.08.2020, Актуелно
Асоцијацијата за вино на Италија ги „отвори” средновековните вински прозори
Креативноста во бизнисот не останува незабележана.Така Асоцијацијата за вино на Италија најде начин да ја искористи богатата архитектура и историја на Италија, со користење на средновековните вински прозори (buchetta del vino). Овие вински прозори во...
09.08.2020, Актуелно
КОРИСТЕТЕ ГИ УСЛУГИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА-МОЖНОСТИ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПАНИИ БЕСПЛАТНО ДА НАЈДАТ СТРАНСКИ ПАРТНЕР ПРЕКУ ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА БИЗНИС-МОЖНОСТИ (ЕЕН)
Стопанската комора на Македонија е дел од Европската мрежа на бизнис можности (ЕЕН), преку Националниот конзорциум во којшто, покрај Комората, партнери се и Универзитетот „Св. Кирил и Методиј" од Скопје и Фондацијата за менаџмент и индустриско истраж...
07.08.2020, Актуелно
КОДАК по втор пат влегува во фармацевтската индустрија
За познавачите на берзата информацијата дека „Кодак” влегува во фармацијата не е новина, бидејќи оваа компанија по втор пат влегува во фармацевтската индустрија, откако претходно беше вклучена во производство на лекови без рецепт, пред да ја продаде ...
<<  <  1    >  >>