10.03.2023, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
“Technology & Business Cooperation Days 2023”
04– 06 април 2023 година, Хановер, Германија- xибриден настан...
23.06.2022, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ЧАДЕЖ И АЗЕСКИ РЕИЗБРАНИ НА ЧЕЛО НА КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ И ВО НАРЕДНИОТ МАНДАТ
На 21 и 22 јули во Охрид ќе се разговара за односите со Отворен Балкан и другите регионални иницијативиПретседателот на Стопанската комора на Северна Македонија Бранко Азески и претседателот на Стопанската комора на Србија Марко Чадеж, беа реизбрани да го раководат Коморскиот инвестициски форум (КИФ) за нов мандат од четири години, на денешната седниц...
29.04.2022, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ДО ЕДИНСТВЕНИОТ ЕУ-ПАЗАР ПРЕКУ ПОДЛАБОКА РЕГИОНАЛНА ЕКОНОМСКА ИНТЕГРАЦИЈА
Во организација на Коморскиот инвестициски форум, во Брисел се одржа средба на бизнис-платформата на Западен Балкан – ЕУ, со која се обезбедува континуиран и структуриран дијалог меѓу носителите на одлуки во ЕУ и бизнис-заедницата од ЗБ, претставена ...
24.02.2022, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ПРЕЗЕНТИРАНИ МОЖНОСТИТЕ ЗА ИЗВОЗНИТЕ КОМПАНИИ - ПРОГРАМА ЗА РАЗВОЈ НА ДОБАВУВАЧИ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
Во организација на Стопанската комора на Северна Македонија како една од шесте стопански комори основачи на Коморскиот инвестициски форум (КИФ) на Западен Балкан (ЗБ6) се одржа он-лајн презентација на активностите и услугите во рамките на КИФ....
18.02.2022, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
УЧЕСТВО ВО ЗАЕДНИЧКАТА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ШЕСТЕ ЗЕМЈИ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН (ЗБ6) НА „23от МЕЃУНАРОДЕН БИЗНИС САЕМ ВО МОСТАР“
 Коморскиот инвестициски форум на шесте земји од Западен Балкан (КИФ ЗБ6) ги кани малите и средните претпријатија (МСП) да бидат дел од заедничка делегација од 30 избрани компании од Западен Балкан што ќе учествува на „23от Меѓународен бизнис саем во...
18.02.2022, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
МОЖНОСТИ ЗА ИЗВОЗНИТЕ КОМПАНИИ - ПРОГРАМА ЗА РАЗВОЈ НА ДОБАВУВАЧИ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
Он-лине информативен настанСтопанската комора на Северна Македонија како една од шесте стопански комори основачи на Коморскиот инвестициски форум (КИФ) на Западен Балкан (ЗБ6), Ве поканува да го следите информативниот настан кој има за цел да ги информира извозните компании од...
07.12.2021, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ЦЕФТА го претстави Дополнителниот протокол 6 за трговија со услуги пред македонските стопанственици
Отстранување на ограничувањата за трговијата со услуги во Западен Балкан благодарение на Дополнителниот протокол 6 на ЦЕФТАСекретаријатот на ЦЕФТА во соработка со Коморскиот инвестициски форум и Стопанската комора на Северна Македонија, организираа работилница за ЦЕФТА Дополнителниот протокол 6 за трговија со услуги , со акцент на тоа какви придобивки носи протоколот за ...
06.07.2021, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ЗАКЛУЧОЦИ ОД САМИТОТ ЗА ЗАПАДЕН БАЛКАН ВО БЕРЛИН – ПОТВРДЕНА КЛУЧНАТА УЛОГА НА КИФ ЗА ЕКОНОМСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА НА РЕГИОНОТ
Седум години по првиот Самит за Западен Балкан, одржан во Берлин во 2014 година, Самитот во рамките на Берлинскиот процес што се одржа на 5 јули 2021 година, ја призна важноста на приватниот сектор и на Коморскиот инвестициски форум како негов претст...
<<  <  1    >  >>