06.07.2021, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ЗАКЛУЧОЦИ ОД САМИТОТ ЗА ЗАПАДЕН БАЛКАН ВО БЕРЛИН – ПОТВРДЕНА КЛУЧНАТА УЛОГА НА КИФ ЗА ЕКОНОМСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА НА РЕГИОНОТ
Седум години по првиот Самит за Западен Балкан, одржан во Берлин во 2014 година, Самитот во рамките на Берлинскиот процес што се одржа на 5 јули 2021 година, ја призна важноста на приватниот сектор и на Коморскиот инвестициски форум како негов претст...
17.06.2021, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
Иницијативен состанок на „Бизнис платформата КИФ-ЕУ“
Европската комисија и Коморскиот инвестициски форум, на онлајн состанокот кој се одржа на 16.06.2021 година, официјално ја основаа „Бизнис платформата КИФ-ЕУ“, форум кој обединува претставници на деловната заедница од Западен Балкан и Европската коми...
10.05.2021, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
ПОДДРШКА ЗА ДОБАВУВАЧИТЕ ОД РЕГИОНОТ НА ЗАПАДЕН БАЛКАН ПРЕКУ КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ, ЗА НИВНО ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ГЛОБАЛНИТЕ ЛАНЦИ НА СНАБДУВАЊЕ
Коморскиот инвестициски форум, како асоцијација на шесте национални комори од Западен Балкан, претставува повеќе од 350.000 компании од регионот, претежно мали и средни претпријатија, настојувајќи да отвори нови можности за посилно вмрежување на дело...
07.05.2021, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
Превозниците на основни добра ќе имаат корист од приоритетните премини низ Западен Балкан
Една година по покренувањето на иницијативата, Зелените коридори / ленти се проширија на сите премини во земјите членки на ЦЕФТА. Ова значи дека трговците што носат основни добра ќе имаат приоритетен премин низ целиот Западен Балкан. Проширениот конц...
21.04.2021, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
Работен состанок на Европската комисија и компаниите од челичната индустрија во рамки на земјите од Западен Балкан и КИФ за заштитни мерки против увоз на одредени производи од челик
Коморскиот инвестициски форум на Западен Балкан (КИФ ЗБ6) организираше онлајн консултативна средба помеѓу претставници на Европската комисија и компании од челичната индустрија од регионот.Со Регулативата за спроведување (Регулативата за спроведување...
07.04.2021, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, заедно со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов, одржаа состанок во Владата со менаџментот на реномираната германска компа...
20.03.2021, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
Д-Р ТАТЈАНА ШТЕРЈОВА ДУШКОВСКА НОВ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ СО СЕДИШТЕ ВО ТРСТ
На седницата на Управниот одбор на КИФ, асоцијација на шесте национални комори од регионот на Западен Балкан, одржана вчера во Подгорица, едногласно за нов генерален секретар е избрана претставничката на Стопанската комора на Северна МакедонијаКоморскиот инвестициски форум, со седиште во Трст и канцеларија во Подгорица, е институција основана во 2015 година во рамките на Берлинскиот процес инициран од канцеларката Ангела Меркел, за време на вториот самит во Виена и претставува глас на прив...
19.02.2021, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ АПЕЛИРА: НЕПРЕЧЕНИОТ ТРАНСПОРТ МОРА ДА ОСТАНЕ ПРИОРИТЕТ
Коморскиот инвестициски форум, како асоцијација на шесте комори од регионот на Западен Балкан, од кој е дел и Стопанската комора на Македонија, се обрати до германската Влада, со апел што побргу да се надминат застоите на германските гранични премини...
04.02.2021, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
Коморите на Западен Балкан ги повикаа своите влади и ЕУ: Укинете ги визите, дајте ни иднина!
Управниот одбор на Коморскиот инвестициски форум (WB6 CIF), асоцијација на шесте стопански комори од Северна Македонија, Босна и Херцеговина, Албанија, Црна Гора, Косово и Србија, одржа состанокот во Стопанската комора на Србија, во Белград.Од средба...
11.11.2020, Коморски Инвестициски Форум (КИФ)
УСВОЕН АКЦИСКИОТ ПЛАН ЗА ЗАЕДНИЧКИ РЕГИОНАЛЕН ПАЗАР НА ЗАПАДЕН БАЛКАН
Лидерите на шесте држави од регионот на Западен Балкан, на состанокот на Самитот во рамки на Берлинскиот процес, одржан во Софија на 10 ноември 2020 година, се согласија да ја зајакнат економската соработка во регионот преку развој на заеднички регио...
<<  <  1    >  >>