30.11.2022, Од компаниите
СООПШТЕНИЕ ОД ЕВН-Освен договор за снабдување, ЕСМ треба да понуди и договор за откуп на енергија од фотоволтаици
Корисниците кои истовремено се и производители на електрична енергија, а за кои е одбиена промената на снабдувач од страна на Операторот на дистрибутивниот систем, се веќе регистрирани како самостојни учесници на пазарот на електрична енергија. Како ...
26.08.2022, Од компаниите
Компанијата „Џонсон Мети“ додели грант од 23.000 евра за модернизација на лабораторијата на Институтот за хемија

Развивањето млади таленти и стекнувањето основни вештини за решавање проблеми и за критичко размислување се главни приоритети на компанијата „Џонсон Мети“, членка на Стопанската комора. За таа цел, пред почетокот на новата учебна ...

29.06.2022, Од компаниите
Во компанијата „Брако“ од Велес започна реализацијата на феријалната практика на учениците
Стручното образование и обука е синоним за обезбедување стручни вештини и компетенции кај учениците, а феријалната практика  е клучна за да може средното стручно образование да има квалитет. Феријалната практика овозможува развој на различни практичн...
31.05.2022, Од компаниите
„Брако“ и „Грин Машинс“ на ИФАТ саемот во Минхен
Преземено од МИА.МК„Грин Машинс“, брендот на возила за одржување хигиена на надворешни површини на велешки „Брако“, поставува нови стандарди кога се во прашање иновативните производствени решенија. Тие одговараат на зголемената потреба од нови методи во областа на чист...
16.05.2022, Од компаниите
КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА И ЕБРД: 2 МИЛИОНА ЕВРА ЗА МАЛИ И СРЕДНИ БИЗНИСИ
Со нова кредитна линија од 2 милиони евра Комерцијална банка ќе ги поддржи малите и средните претпријатија за поттикнување на нивните бизниси во пост-ковид периодот. Кредитната линија е обезбедена од Европската банка за обнова и развој, а е дел од но...
13.05.2022, Од компаниите
„Брако“ инвестира во еколошки технологии и производни капацитети
Дел од содржината е преземена од МИА.мкВо присуство на претставници на локалната и централната власт, како и претставници на бизнис заедницата, меѓу кои и претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија, Бранко Азески, компанијата „Брако“ од Велес денеска ја претстави новата еко...
07.04.2022, Од компаниите
МЛЕКАРА БИТОЛА СО ПОДДРШКА НА ФАРМЕРИТЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ РОБОТ ЗА ИЗМОЛЗУВАЊЕ НА КРАВИТЕ
Битолската компанија „БиМилк“, една од најстарите и најреномирани членки на Стопанската комора на Северна Македонија која годинава одбележува 70 години постоење, најави поддршка за фармерите за користење најсовремена опрема во производството на млеко...
25.03.2022, Од компаниите
По повеќе од 10 години постоење, маркетинг агенцијата Еден на Еден прави нов, значаен исчекор напред
Маркетинг агенцијата Еден на Еден се траснформира во БД група или скратено БДГ, со цел додатно да се подобри квалитетот на услугата и нејзината испорака до клиентите, што доаѓа како резултат на континуирано ширења на тимот и реструктуирањето кое го о...
21.03.2022, Од компаниите
ПРЕТСТАВНИЦИ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ВИК МАКЕДОНИЈА
Претставници од Стопанската комора на Северна Македонија остварија работна посета на ВИК Македонија, при што се сретнаа со дел од менаџментот и направија обиколка на производствените погони со цел да се запознаат со тековните проекти на компанијата, ...
14.03.2022, Од компаниите
КОСТАЛ го зазеде 9-то место на листата на најдобри работодавачи во Германија
Германскиот магазин “Штерн” ги објави резултатите од истражувањето “650 најдобри работодавачи во Германија”. Во истражувањето, направено во соработка со “Статиста”- независен Институт за испитување на мислењето и истражување на пазарот, повеќе од 50....
<<  <  1    >  >>