Отворени повици наменети за консултантски куќи и консултанти 25.04.2023
👁 Прочитано: 752


Стопанската комора на Северна Македонија во рамките на проектот за Поддршка на приватниот сектор за регионална интеграција/ Private Sector Regional Integration Support Activity поддржан од Агенцијата за меѓународен развој на САД (УСАИД) објавува 3 активни повици наменети за консултантски куќи и консултанти.

Целта на повиците е обезбедување на консултантска услуга за техничка поддршка на селектирани компании во насока на зголемување на конкурентноста на македонските компании поддршка во процесот на развивање на нивните извозни капацитети.
 

  1. ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА ПРИ ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА НА ДЕЛОВНИ ПРОЦЕСИ ПРЕКУ ИЗРАБОТКА НА ДИГИТАЛНИ РЕШЕНИЈА И АЛАТКИ
  2. ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА НА ИЗВОЗНО ОРИЕНТИРАНИ КОМПАНИИ ВО ПРОЦЕС НА ИМПЛЕМЕНТИРАЊЕ И КОУЧИНГ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА МЕЃУНАРОДНИ СТАНДАРДИ ЗА КВАЛИТЕТ И ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА
  3. ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА НА ИЗВОЗНО ОРИЕНТИРАНИ КОМПАНИИ ВО ПРОЦЕС НА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО СИНЏИРОТ НА СНАБДУВАЊЕ НА СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ

 
Крајниот рок за поднесување на апликациите е 10.5.2023 година.

Заинтересираните компании треба да аплицираат со пополнување на формуларот прикачен во повикот.

Повеќе информации за проектот можете да прочитате тука.


Контакт лице: Билјана Пеева-Ѓуриќ
Оперативен директор за претставување на членките и вмрежување
Телефон: ++ 389 2 3244034, M. 072 236 710
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: biljana@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015