Management of Economic Chamber of Macedonia 25.06.2021
👁 Read: 44534


 

Претседател
Бранко Азески
тел: +389 (02) 3244022
E-mail:president@mchamber.mk

 

 

 

Потпретседател
д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска
тел: +389 (02) 3244030
моб. 070 234 273
E-mail: jelisaveta@mchamber.mk

 

 

Извршен директор на Стопанската комора на Северна Македонија
м-р Антони Пешев,
Телефон: +389 (02) 3244001
Мобилен: 070 204 525
E-mail: peshev@mchamber.mk

 


  Оперативен директор
Билјана Пеева Ѓуриќ
тел: +389 (02) 3244034
моб. 072 236 710
E-mail: biljana@mchamber.mk

 


 


Заменик-претседатели на Стопанската Комора на Северна Македонија и членови на „КЛУБ 100“

 

 

Заменик-претседател
м-р Живко Мукаетов,
претседател на Управниот одбор и генерален директор на „Алкалоид“ АД Скопје

 

 

 

Заменик-претседател
Хари Костов,
Главен извршен директор и
Претседател на Управниот одбор на Комерцијална банка АД Скопје

 

 

 

Заменик-претседател
Андреја Јосифовски,
претседател на  Управен одбор на  „Макпетрол“ Скопје

 

 

 

Заменик-претседател
Илија Гечев,
Генерален директор на „ИГМ Трејд„ АД Кавадарци

 

 

 

Заменик-претседател
Проф. д-р Кочо Анѓушев,
Претседател на УО, Брако Групација

 

 


 

Потпретседатели на Стопанската Комора на Северна Македонија

 

Потпретседател
Антонио Аргир,
претседател на Управниот одбор на „НЛБ банка“ Скопје

 

 

 

 

Потпретседател
Сашо Наумоски,
Генерален извршен директор на „Витаминка“ АД Прилеп

 

 

 

 

Потпретседател
Сашко Самарџиоски,
генерален директор на Прилепска Пиварница“ АД Прилеп

 

 

 

 

Потпретседател
д-р Драгана Д. Чифлиганец,
Извршен директор на „Адора инженеринг“ Скопје

 

 

 

 

Потпретседател
Виктор Мизо,
Генерален менаџер на „Костал Македонија“ ДОО Охрид

 

 

 

 

Потпретседател
м-р Глигор Цветанов,
Извршен директор на „Макпрогрес“ ДОО Виница

 

 

 


 


Contact person: Chamber Informational department

Phone: ++ 389 2 3244000
Fax: ++ 389 2 3244088
E-mail: ic@mchamber.mk
Contact Call center: + 389 2 15015