Менаџмент на Стопанската комора на Северна Македонија 25.01.2024
👁 Прочитано: 55827


 

Претседател
Бранко Азески
тел: +389 (02) 3244022
E-mail:president@mchamber.mk

 

 

 

Извршен директор на Стопанската комора на Северна Македонија
м-р Антони Пешев,
Телефон: +389 (02) 3244001,
E-mail: peshev@mchamber.mk

 


  Оперативен директор
Билјана Пеева Ѓуриќ
тел: +389 (02) 3244034
моб. 072 236 710
E-mail: biljana@mchamber.mk

 


 


Заменик-претседатели на Стопанската Комора на Северна Македонија и членови на „КЛУБ 100“

 

 

Заменик-претседател
м-р Живко Мукаетов,
претседател на Управниот одбор и генерален директор на „Алкалоид“ АД Скопје

 

 

 

Заменик-претседател
Хари Костов,
Главен извршен директор и
Претседател на Управниот одбор на Комерцијална банка АД Скопје

 

 

 

Заменик-претседател
Андреја Јосифовски,
претседател на  Управен одбор на  „Макпетрол“ Скопје

 

 

 

Заменик-претседател
Илија Гечев,
Генерален директор на „ИГМ Трејд„ АД Кавадарци

 

 

 

Заменик-претседател
Проф. д-р Кочо Анѓушев,
Претседател на УО, Брако Групација

 

 


 

Потпретседатели на Стопанската Комора на Северна Македонија

 

 

Потпретседател
Сашо Наумоски,
Генерален извршен директор на „Витаминка“ АД Прилеп

 

 

 

 

Потпретседател
Сашко Самарџиоски,
генерален директор на Прилепска Пиварница“ АД Прилеп

 

 

 

 

Потпретседател
д-р Драгана Д. Чифлиганец,
Извршен директор на „Адора инженеринг“ Скопје

 

 

 

 

Потпретседател
Виктор Мизо,
Генерален менаџер на „Костал Македонија“ ДОО Охрид

 

 

 

 

Потпретседател
м-р Глигор Цветанов,
Извршен директор на „Макпрогрес“ ДОО Виница

 

 

 

 Контакт лице: Служба за информирање при Комората

Телефон: ++ 389 2 3244000
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: ic@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015