Групација на производители на алкохолни, безалкохолни пијалоци и води

Во Групацијата за производство на алкохолни и безалкохолни пијалоци членуваат правни лица чија основна дејност е фокусирана на производство на сокови и безалкохолни пијалаци, пиво и вода.

Основни задачи на Групацијата се:

 
  • претставување и застапување на интересите пред надлежните органи;
  • поврзување со сродни компании од земјите во регионов;
  • согледување на можноста за заедничка набавка на суровини и репроматеријали и пласман на производството;
  • заеднички настап на саеми и бизнис форуми;
  • следење на ЕУ регулатилите и нивно прилагодување.

Претседател на Групацијата е Александар Матески -ПРИЛЕПСКА ПИВАРА , Прилеп

 
 

ПОДАТОЦИ ЗА ДЕЈНОСТА

Групација на производители на алкохолни, безалкохолни пијалоци и води


Во Групацијата за производство на алкохолни и безалкохолни пијалоци членуваат правни лица чија основна дејност е фокусирана на производство на безалкохолни пшијалоци, сокови, пиво и вода..

Основни задачи на Групацијата се:

 
  • претставување и застапување на интересите пред надлежните органи;
  • поврзување со сродни компании од земјите во регионов;
  • согледување на можноста за заедничка набавка на суровини и репроматеријали и пласман на производството;
  • заеднички настап на саеми и бизнис форуми;
  • следење на ЕУ регулатилите и нивно прилагодување.

Претседател на Групацијата е Кирчо Стојанов-ПИВАРА СКОПЈЕ АД, Скопје

 
 

Контакт лице: Васко Ристовски
Телефон: ++ 389 2 3244014
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: vasko@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015

Стопанска комора на Северна Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје