Асоцијација на генерички производители на лекови

Асоцијацијата на генерички производители на лекови е посебна форма на организирање и работење во рамки на Стопанската комора на Македонија, преку којa компаниите од фармацевтската дејност – генерички производители на лекови, самостојно одлучуваат и вршат работи и задачи од интерес за дејноста.

Во Асоцијацијата членуваат реномирани компании од фармацевтската дејност – производители на генерички лекови. Со експертизата и искуството кое го поседуваат на домашен и на меѓународен план, се залагаат за имплементацијата на европските правила и стандарди во работењето и превземаат активности за унапредување на фармацевтската дејност, се` со цел за остварување на ефикасен и достапен систем на здравствена заштита.

Претседател на Асоцијацијата:
-    Владимир Индов, АЛКАЛОИД АД – Скопје

Заменици претседатели:
-   Наташа Попоска, ЛЕК СКОПЈЕ ДООЕЛ - Скопје  
-   Славица Тодоровска, ХЕМОФАРМ АД Претставништво Скопје – Скопје

Правила за организацијата и начинот на работа на Асоцијацијата на генерички производители на лекови.pdf

Контакт лице: Сашо Деспотоски
Телефон: ++ 389 2 3244089
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: saso@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015

Стопанска комора на Северна Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје