ВМРЕЖУВАЊЕ

ВМРЕЖУВАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ПО СИТЕ ОСНОВИ

Бранко Азески

ПРОЕКТИ

ПРОЕКТИ ЗА КОНКУРЕНТНОСТ НА КОМПАНИИТЕ

Јадранка Аризанковска

ДАНОЦИ И ЦАРИНИ

ДАНОЦИ, ЦАРИНИ И УСЛОВИ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС

м-р Анета Димовска

ОБРАЗОВАНИЕ

ОБРАЗОВАНИЕ - ИНВЕСТИЦИЈА ВО БИЗНИСОТ

м-р Наташа Јаневска

➢ Уметничка ризница
"Три мајмуни", Мирослав Масин
"Девојче - циганче", Никола Мартиноски
"Ребро на реката", Томо Владимирски
"Школка - тврдина", Васко Ташковски
"По бањање", Томе Серафимовски
"Кумир", Емил Шулајковски
"Мртва природа (со лубеница и лимон)", Гоце Божурски
"Мртва природа (мандолина и лубеница)", Гоце Божурски
"Берба на памук", Б. Зенделски
"Композиција IV", Менде Ивановски

➢ Видео вести
УО НА КОМОРАТА ДОНЕСЕ ОДЛУКА НА 18 ФЕВРУАРИ НА ДЕНОТ НА 100 ГОДИШНИНАТА ДА ЈА ПОВЛЕЧЕ ИНИЦИЈАТИВАТА ПРЕД УСТАВНИОТ СУД ЗА НЕДЕЛА НЕРАБОТЕН ДЕН ДОКОЛКУ СЕ ЕЛИМИНИРААТ ПРОБЛЕМАТИЧНИТЕ РЕШЕНИЈА ВО ЗАКОНОТ ШТО ГО КОЧАТ РЕДОВНОТО РАБОТЕЊЕ НА КОМПАНИИТЕ
И покрај намалениот обем на работа од планираното за 2021 година поради глобалните економски движења, странските инвеститори го задржаа бројот на вработени и покажаа голема општествена корпоративна одговорност
Итно решавање на приоритетните барања за да опстои една од клучните гранки на македонската економија
КОМОРАТА УСПЕА ВО БАРАЊЕТО ЗАКОНСКИ ДА СЕ УКИНАТ ИЛИ НАМАЛАТ ЦАРИНСКИТЕ СТАПКИ ЗА 260 СУРОВИНИ И РЕПРОМТЕРИЈАЛИ
Улогата на Комората во образованието
УРГЕНТИ СОСТОЈБИ БАРААТ УРГЕНТИ МЕРКИ
СТАВ НА КОМОРАТА ЗА ЗАДОЛЖИТЕЛНО ТЕСТИРАЊЕ НА НЕВАКЦИНИРАНИТЕ ЛИЦА ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОРОР
ВО ТЕК СЕ ОБУКИТЕ НА 6-МЕСЕЧНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВОЈ НА МАЛИ И СРЕДНИ БИЗНИСИ
ВО ТЕК СЕ ОБУКИТЕ НА 6-МЕСЕЧНАТА ПРОГРАМА ЗА ПРЕТПРИЕМНИШТВО И ЛИДЕРСТВО
Преку интервентен увоз на јаглен до ублажување на струјниот удар врз стопанството

➢  Аудио вести
Во соработка со медиумите

Во соработка со институциите