Форум 26.09.2022 ПОКАНА за учество на Македонско-хрватски бизнис-форум, 26 септември 2022 година, Загреб, Хрватска

во просториите на Хрватската стопанска комора, Загреб, ХрватскаПочитувани стопанственици,

Стопанската комора на Северна Македонија, во соработка со Стопанската комора на Хрватска и со Амбасадата на Република Северна Македонија во Загреб, ве поканува да учествувате на Македонско-хрватскиот бизнис-форум, кој ќе се одржи на 26 септември 2022 година (понеделник) во Загреб, Хрватска.

Основната цел на Бизнис-форумот е да се поттикнат заедничката деловна соработка и партнерството меѓу компаниите од сите сектори.

Со цел интензивирање на економската соработка меѓу Република Северна Македонија и Република Хрватска, во првиот дел од Форумот свое обраќање ќе имаат претставници од владините институции, од Хрватската стопанска комора (ХСК) и Амбасадорот на Република Северна Македонија во Загреб, како и претседателот на Македонско-хрватскиот бизнис-клуб.

Во вториот дел од Форумот свое обраќање ќе имаат претставници од коморите, со презентации на позначајните инфраструктурни и инвестициски проекти за можно инвестирање во Северна Македонија, а потоа ќе следуваат и билатералните средби (Б2Б).

Презентацијата и деловните средби ќе се одржат на 26 септември 2022 година (понеделник) во просториите на Хрватската стопанска комора.

Учеството на деловните средби е бесплатно, а трошоците за патувањето и за сместувањето се на товар на учесниците.

Ве молиме своето присуство задолжително да го потврдите најдоцна до 6 септември 2022 година (вторник) со пополнување на пријавниот лист до лицата за контакт: Ирена Мојсовскa, irena@mchamber.mk и Катерина Какашева-Азески, kakasheva@mchamber.mk.

За сите дополнителни информации ќе бидете навремено известени.

Пријавен лист

Контакт лица:

м-р Катерина Какашева-Азески
++ 389 2 3244018

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009

Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 05.10.2022
ПРИМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА ЦАРИНСКА ТАРИФА, НАМАЛУВАЊЕ И ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПЛАЌАЊЕ НА ЦАРИНСКИ ДАВАЧКИ ; ЗАДОЛЖИТЕЛНА ТАРИФНА ИНФОРМАЦИЈА КАКО ПРАВНА ГАРАНЦИЈА НА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА
Настан, 12.10.2022
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD AND BEVERAGES 2022“ БИЗНИС-СРЕДБА НА АВСТРИСКИ ФИРМИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ И ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ УВОЗНИЦИ НА ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ  
Саем, 14.10.2022
УЧЕСТВО ВО КУПУВАЧКА МИСИЈА ВО РАМКИ НА “BUILD EXPO GREECE 2022” 14-16 октомври 2022 Атина, Грција
Семинар, 14.10.2022
„Oн-лајн“ еднодневен семинар:ОПТИМИЗАЦИЈА И УРЕДУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО ПО 5С МЕТОДОЛОГИЈАТА
Семинар, 18.10.2022
ЗАКОНСКИТЕ ПРОПИСИ ВО КАНЦЕЛАРИСКОТО И АРХИВСКО РАБОТЕЊЕ ВО СЛУЧАИ КОГА ИМАМЕ ВРЕМЕН ПРЕКИН НА РАБОТНИОТ ПРОЦЕС ВО КОМПАНИИТЕ (ИСПРАЌАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ НА ПРИНУДЕН ОДМОР) И ВРАБОТУВАЊЕ СО СКРАТЕНО (НЕПОЛНО) РАБОТНО ВРЕМЕ
Семинар, 19.10.2022
НАПРЕДЕН ЕКСЕЛ ЗА АНАЛИЗА НА ПРОДАЖБАТА СО ПИВОТ ТАБЕЛИ И “ЖИВИ“ ГРАФИКОНИ
Семинар, 26.10.2022
МЕНАЏМЕНТ НА ОБРТЕН КАПИТАЛ, СТРАТЕГИИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ И ТЕХНИКИ ЗА МЕНАЏМЕНТ НА ЛИКВИДНОСТА
Форум, 03.11.2022
ПОКАНА за учество на Меѓународен виртуелен брокерски настан - VIRTUAL BROKERAGE EVENT @ INNOVATION VILLAGE 2022
Семинар, 07.11.2022
ВЕРИФИКУВАНА ПРОГРАМА - ВЕШТИНИ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ И РАЗВОЈ НА ВРАБОТЕНИ
Саем, 16.11.2022
Покана за учество на Нордискиот саем за органска храна и на „Еколивинг Скандинавија“