НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 25.7.
➢ НА ДЕНЕШЕН ДЕН ... (25.07.2021, во 15:37:10)
👁 Прочитано: 111Во рубриката - На денешен ден - евидентираме настани кои од историски аспект се случиле на денешен ден а кои се поврзани со економијата, општеството, со секојдневното живеење. Издвојуваме некои од нив кои цениме дека се највпечатливи ....
НА ДЕНЕШЕН ДЕН, 25.7.
25.7.1878 година,првата кинеска дипломатска мисијa во САД пристигнува во Вашингтон.
25.7.1905 година, роден е Елијас Канети, германско-британски писател, добитник на Нобеловата награда во 1981 година.
25.7.1946 година, родена е Љупка Димитровска, македонска пејачка.
25.7.1984 година, Советскиот космонаут Светлана Савицка стана првата жена која излегла надвор од бродот во вселената и првата жена во историјата на освојувањето на вселената која двапати била во нејзиното пространство.
Служба за информирање при Комората