СТОПАНСКАТА КОМОРА ЈА ПОЗДРАВУВА ОДЛУКАТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ДРЖАВАТА ПЕНДАРОВСКИ ДА ГО СВИКА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ЗА ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА
➢ Актуелно (06.09.2022, во 11:36:33)
👁 Прочитано: 1594
СТОПАНСКАТА КОМОРА ЈА ПОЗДРАВУВА ОДЛУКАТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ДРЖАВАТА ПЕНДАРОВСКИ ДА ГО СВИКА СОВЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ЗА ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗАКликни за повеќе

Енормниот раст на цената на струјата но и на останатите енергенси како клучна компонента во производствената цена е топ приоритетно прашање за бизнис секторот.

 

 

 

 

Тоа прашање е отворено уште од септември 2021 година од наша страна. Укажувано, разработувано, предлагани се конкретни мерки, затоа што ова е прашање кое веќе одреден период нема компанија која не го става во приоритетните проблеми за кое бара итно решавање.