Благодарници од претседателот Азески за Вучиќ и Чадеж
➢ Актуелно (29.07.2021, во 15:17:23)
👁 Прочитано: 2649
Благодарници од претседателот Азески за Вучиќ и Чадеж

Претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија, Бранко Азески, му врачи благодарница на претседателот на Република Србија Александар Вучиќ  кој го направи првиот чекор во заедничкото дејствување во бизнис заедницата на Западен Балкан 6 со акцијата за вакцинирање на 27 и 28 март 2021 година.

„Едно големо благодарам за сè што направивте за поддршка на бизнис заедницата во услови кога светската пандемија предизвикана од Ковид-19 вирусот беше во најголем ек“ изјави претседателот Азески, врачувајќи ја благодарницата на претседателот Вучиќ.  

Благодараница за заедничка реализација на вакцинацијата на бизнисмени од регионот во Србија, претседателот Азески му врачи и на претседателот на Стопанската комора на Србија и претседател на Коморскиот инвестициски форум, Марко Чадеж.

На доделувањето на благодарниците присуствуваа и д-р Горан Свилановиќ, советник на претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија за регионални прашања, Светозар Јаневски, член на Бизнис советот на КИФ и Владимир Стајиќ, стопанственик,член на Комората.  

 
Служба за информирање при Комората