КОРОНА КРИЗАТА И ЕКОНОМИЈАТА ШТО ЈА ОЧЕКУВА ЕКОНОМИЈАТА ПО НОВИОТ РЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ И ДАЛИ ПОСТОИ ОПТИМИСТИЧКО СЦЕНАРИО ЗА ГРАЃАНИТЕ И БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА?
➢ Актуелно (27.10.2020)
👁 Прочитано: 2513
ШТО ЈА ОЧЕКУВА ЕКОНОМИЈАТА  ПО НОВИОТ РЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ И ДАЛИ ПОСТОИ ОПТИМИСТИЧКО СЦЕНАРИО ЗА ГРАЃАНИТЕ И БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА?

На оваа тема во емисијата „24 анализа“ на ТВ 24 дискутираа Антони Пешев, претседавач на Собранието на Стопанската комора на Македонија и претседател на бордот  на „Ултра/Унет групација на компании“, министерот за финансии Фатмир Бесими и универзитетскиот професор и поранешен министер за финансии, Никола Поповски.

Пешев потенцираше дека пандемијата предизвика тектонски промени во економијата.

Негативна кампања не допринесува на никого и треба да бидеме одговорни и дисциплинирани и да ги почитуваме препораките,- додаде Пешев.

Во однос на мерките донесени од стана на владата тој истакна дека тие моментално го „гасеа пожарот“ што никој не знаеше од каде доаѓа, но дека сега е време за функционален параметар за носење на тврди мерки.

Целосната дискусија можете да ја погледнете во видеото во прилог.

Служба за информирање при Комората