„Комерцијална банка“ прогласена за најдобра банка од страна на магазинот „Еuromoney“
➢ Актуелно (15.07.2021, во 01:00:45)
👁 Прочитано: 1435
„Комерцијална банка“ прогласена за најдобра банка од страна на магазинот „Еuromoney“

„Комерцијална банка“ е добитник на наградата „Најдобра банка во Северна Македонија“ за 2021 година што ја доделува магазинот „Еuromoney“.

– Оваа награда е признание за извонредност на Банката, која со стабилност, одговорност и импресивни резултати се носи со Covid-19 кризата и излегува во пресрет на потребите на клиентите. Врз основа на повеќе критериуми и остварените резултати по тој основ, врвни новинари и дописници на Еuromoney ја издвоија Комерцијална банка пред конкуренцијата и ја прогласија за најдобра во земјава. Kритериумите за доделување на наградите вклучуваат профитабилност, видлив раст, иновативност, нови услуги, остварување на релативно подобри перформанси во однос на конкурентите и можност за прилагодување кон променливите услови на пазарот и потребите на клиентите, информираат од Банката.

Наградите за извонредност на магазинот „Еuromoney“ се доделуваат од 1992 година.

Во 2020 година, Комерцијална банка беше прогласена и за „Банка на годината“ од страна на магазинот „The Banker“.

Служба за информирање при Комората