Нова кампања на Скопско: Moжеби нема да биде исто, но заедно ќе направиме да биде подобро!
➢ Актуелно (26.07.2020)
👁 Прочитано: 1675
Нова кампања на Скопско: Moжеби нема да биде исто, но заедно ќе направиме да биде подобро!

„Само ако имаме нешто за сеќавање, само тогаш знаеме колку време сме биле заедно и колку време сме живееле и зошто треба да го браниме тој живот“ е позната мисла од македонскиот писател Петре М. Андреевски, која најдобро ги отсликува предизвиците со кои се соочуваме денес.

Kако бренд со најдолга историја на македонскиот пазар, речиси 100 години знаеме дека животот на ова тло е полн со предизвици, некогаш работите се движат кон подобро, некогаш не, но она во што веруваме е дека само заедно може да направиме да биде подобро. Токму тоа наше верување го пронајдовме во цитатот на Петре М. Андреевски кој е носечка порака во нашата нова кампања“, изјавија од „Пивара Скопје“.

Преку кампањата Скопско сака да ја нагласи важноста од заедништво, солидарност и меѓусебна поддршка во овие моменти.

„Пивара Скопје“ е долгогодишна членка на Стопанската комора на Македонија и активно е вклучена во работата на органите и телата на Комората.

Служба за информирање при Комората