ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРОЦЕСОТ ЗА ПОДГОТОВКА НА ЗАКОН ЗА ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА СЕМЕНСКИ И САДЕН МАТЕРИЈАЛ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСКИ РАСТЕНИЈАСпоред Известувањето на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, измените и дополнувањата на Законот за семенски и саден материјал за земјоделски растенија се предлагаат со цел усогласување на одредбите кои се однесуваат на давање можност на правни и физички лица од државите членки на Европскиот економски простор да вршат производство, подготовка за трговија, увоз-извоз и трговија на семенски и саден материјал од земјоделски растенија на територијата на Република Северна Македонија.


Контакт лице: Служба за информирање при Комората
Телефон: ++ 389 2 3244000
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: ic@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015

Стопанска комора на Северна Македонија, ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13, 1000 Скопје