Презентација 30.05.2022 Он-лајн презентација на инструментот за поддршка- Кoфинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст на Фондот за иновации и технолошки развој 30 мај 2022 година, 12:00 часот

OnlineСтопанската комора на Северна Македонија, во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој, Ве поканува на он-лајн презентација на условите за аплицирање на отворениот јавен повик на инструментот за поддршка - Кoфинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст.

Целта на поддршката е претпријатијата и приватни здравствени установи (ПЗУ)  да создадат услови за надминување на последиците од економската криза, да остварат забрзан раст, да ја зголемат конкурентноста на меѓународните пазари и отпорноста на пандемиски и климатски кризи, преку воведување на нови, иновативни, напредни, ‘зелени’ и дигитални технологии за нивна трансформација.

Преку овој инструмент Фондот обезбедува финансиска поддршка за микро, мали и средни компании и ПЗУ и тоа:    

  • до 70% од вкупниот буџет на проект, но не повеќе од 2,5 милони денари за микро претпријатија;
  • до 70% од вкупниот буџет на проект, но не повеќе од 5 милиони за мали претпријатија и
  • до 60% од вкупниот буџет на проект, но не повеќе од  10 милиони денари за средните компании

Сите информации поврзани со јавниот повик се достапни на следниот линк: https://www.fitr.mk/забрзан-раст-2/  

Настанот ќе се одржи на 30.5.2021 (понеделник), со почеток во 12:00 часот, преку зум апликација.

Сите заинтересирани за следење на настанот можат да се приклучат преку следниот линк:

Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/89770872421?pwd=eG5XVkRYL0hRMHI5bTMxL0tOMHBoUT09
Meeting ID: 897 7087 2421
Passcode: 428871

За повеќе информации контакт лице во Комората е дадено во оваа објава.

 

Пријави се електронски Конференциски линк

Контакт лица:

м-р Катерина Какашева-Азески
++ 389 2 3244018


Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015