Саем 25.05.2022 Саем за директни бизнис-средби „Slovak matchmaking fair Nitra 2022“

Нитра, СловачкаСтопанската комора на Северна Македонија, во соработка со Словачката агенција за инвестиции и трговски развој SARIO, ве поканува да учествувате на претстојниот саем за директни бизнис-средби Slovak matchmaking fair Nitra 2022, како дел од конференцијата на тема Нова димензија на издржливоста на индустријата“, кој ќе се реализира во рамките на 27. Меѓународен саем за инженерство NITRA 2022.

Настанот ќе се одржи во просториите на Agrokomplex National Exhibition Center Nitra, Нитра, Словачка, на 25 мај 2022 година (среда), со опција и за виртуелно учество на средбите.

Саемот за директни бизнис-средби, во организација на Словачката агенција за инвестиции и трговски развој (SARIO), под покровителство на Министерството за економија на Република Словачка, веќе шеснаесет години претставува мост за поврзување на словачки и странски компании. Овој настан на компаниите им нуди единствена можност да разменат информации и да стапат во комуникација со нови потенцијални бизнис-партнери од Словачка и од странство. SARIO е најголемиот деловен настан што го организира Словачката агенција за инвестиции и трговски развој на годишно ниво и им нуди единствена можност на малите и средни претпријатија да најдат потенцијални бизнис-партнери во странство и да влезат на глобалниот пазар.

На овогодишниот настан во рамките на конференцијата предвидени се панел-дискусии на теми важни за компаниите од енергетскиот сектор, како што се енергетските приоритети, диверзификацијата на ресурсите, развојот и ширењето на нови пазари, влијанието на воениот конфликт во Украина на финансискиот пазар и тргувањето на нови пазари.

На настанот компаниите ќе имаат можност да остварат средби со компаниите што ќе бидат присутни на 27. Меѓународен саем за инженерство NITRA 2022, но и со присутните партнери на настанот, со претставниците на државната и на јавната администрација и со консултантите на SARIO.

Повеќе информации (агенда, услови за учество, регистрација) во врска со овогодишниот саем за директни бизнис-средби Slovak matchmaking fair Nitra 2022 може да најдете на Event | Slovak Matchmaking Fair Nitra 2022 (sario.sk).

Сите заинтересирани компании своето учество можат да го пријават најдоцна до 13 мај 2022 година (петок). Пријавувањето за настанот е електронски, со пополнување на пријавниот лист директно на веб-страницата на организаторот на следниот линк: Registration 1/3 « Slovak Matchmaking Fair Nitra 2022 (sario.sk)

За подетални информации во врска со настанот ве молиме контактирајте со: - м-р Сања Николова, телефон: +389(2)3244-091, моб: 071/230-452, електронска адреса: sanja@mchamber.mk

 

 

Пријавете се тука

Контакт лица:

м-р Сања Николова
++ 389 2 3244091, M. 071 230 452


Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 26.05.2022
САЈБЕР КРИМИНАЛИТЕТ- ОБЛИЦИ И СПРАВУВАЊЕ СО НИВ ПРЕКУ ПРАКТИЧНИ ПРИМЕРИ
Семинар, 26.05.2022
ДИГИТАЛИЗАЦИЈА ВО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ - УНAПАРЕДУВАЊЕ НА ПРОЦЕСИТЕ ЗА ПОЕДНОСТАВНО МЕНАЏИРАЊЕ СО ВРАБОТЕНИТЕ
Семинар, 26.05.2022
Напредна Ексел алатка: Power Query
Семинар, 27.05.2022
ПРАКТИЧНИ ПРИМЕРИ ЗА ПРАВИЛНО И ЛЕСНО УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ВО ЈАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ
Семинар, 27.05.2022
ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА НА ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ („Службен весник на Р.С.Македонија“ бр.99/22, 21 април 2022 година) - ПРАВАТА И ОБВРСКИТЕ НА КОНЦЕСИОНЕРИТЕ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ СО НОВИТЕ ИЗМЕНИ -
Презентација, 30.05.2022
Он-лајн презентација на инструментот за поддршка- Кoфинансирани грантови за технолошки развој за забрзан економски раст на Фондот за иновации и технолошки развој 30 мај 2022 година, 12:00 часот
Форум, 30.05.2022
МАКЕДОНСКО-РОМАНСКИ БИЗНИС ФОРУМ И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ- 30.5.2022
Презентација, 31.05.2022
БЕСПЛАТНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА- ПРОГРАМА EXECUTIVE MBA НА ROME BUSINESS SCHOOL BELGRADE, 31.5.2022
Тркалезна маса, 03.06.2022
ПОСТКРИЗНО КОВИД 19 ЗАЗДРАВУВАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА – ПРЕДИЗВИЦИ И ИЗНАОЃАЊЕ НОВИ АЛАТКИ И МОЖНОСТИ ЗА ПОМОШ НА ФИРМИТЕ, СО ВКЛУЧУВАЊЕ НА МЕДИЈАЦИЈАТА И НА НОВИТЕ ПРОЦЕДУРИ ПРЕДВИДЕНИ СО НОВИОТ ЗАКОН ЗА ИНСОЛВЕНТНОСТ
Семинар, 07.06.2022
СПРОВЕДУВАЊЕ НА МЕНАЏМЕНТОТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ ВО РАБОТНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ СО ПРАКТИЧНИ ПРИМЕРИ ЗА ИЗРАБОТКА НА АКТИ ЗА УПРАВУВАЊЕ
Конференција, 14.06.2022
„AUSTRIA CONNECT SOUTHEAST EUROPE“ - Собир на регионални австриски компании
Семинар, 15.06.2022
ОСНОВИ НА ГРАДЕЖНА ФИЗИКА: ИЗРАБОТКА НА ЕЛАБОРАТ ЗА ЕНЕРГЕТСКИ ПЕРФОРМАНСИ НА ЗГРАДА
Семинар, 20.06.2022
ВНАТРЕШНА РЕВИЗИЈА – ПОСТАВУВАЊЕ И ФУНКЦИОНИРАЊЕ