Online Бизнис средби 13.07.2021 - 15.07.2021 Виртуелен настан и деловни средби „Qatar Virtual Matchmaking & Exhibition 2021“

ВиртуелноСтопанската комора на С. Македонија, во соработка со Развојната Банка на Катар и ТАСДЕР- Агенција за развој на извоз од Катар преку ЕЕН–Европската мрежа на претприемачи, Ве покануваат да учествувате на виртуелен настан: „Qatar Virtual Matchmaking & Exhibition 2021“, што ќе се одржи во периодот од 13-15 јули 2021 година.

Во пресрет на третото издание на настанот предвидено е на едно место да се соберат реномирани претпријатија, дистрибутери и локални бизниси со цел истражување и развој на идни партнерства со меѓународни компании. 

Во фокусот на настанот е подигнување на свеста за производствените капацитети во Катар, со цел отворање на нови хоризонти за меѓународните компании да соработуваат со водечките производители во Катар.

Настанот е наменет за увозници, продавачи на големо, дистрибутери и компании од следните сектори:

-    Градежништво, градежни материјали, хемикалии и електрична опрема;
-    Пластика и пакување;
-    Хемиски производи;
-    Производи од хартија;
-    Производи за широка потрошувачка;
-    Храна и пијалоци;
-    ИКТ услуги и
-    Фармацевтска, здравствена и медицинска опрема.

Учеството на настанот е бесплатно. Регистрацијата е отворена до 15 јули 2021 година на следниот линк за регистрација: https://matchmaking.qdb.qa/signup

Во врска деталите со учеството на виртуелните деловни средби можете да се информирате на следниот линк: https://matchmaking.qdb.qa/page-3131  

Работен јазик е англиски. 

Останати документи

Контакт лица:

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009


Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 05.10.2022
ПРИМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА ЦАРИНСКА ТАРИФА, НАМАЛУВАЊЕ И ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПЛАЌАЊЕ НА ЦАРИНСКИ ДАВАЧКИ ; ЗАДОЛЖИТЕЛНА ТАРИФНА ИНФОРМАЦИЈА КАКО ПРАВНА ГАРАНЦИЈА НА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА
Настан, 12.10.2022
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD AND BEVERAGES 2022“ БИЗНИС-СРЕДБА НА АВСТРИСКИ ФИРМИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ И ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ УВОЗНИЦИ НА ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ  
Саем, 14.10.2022
УЧЕСТВО ВО КУПУВАЧКА МИСИЈА ВО РАМКИ НА “BUILD EXPO GREECE 2022” 14-16 октомври 2022 Атина, Грција
Семинар, 14.10.2022
„Oн-лајн“ еднодневен семинар:ОПТИМИЗАЦИЈА И УРЕДУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО ПО 5С МЕТОДОЛОГИЈАТА
Семинар, 18.10.2022
ЗАКОНСКИТЕ ПРОПИСИ ВО КАНЦЕЛАРИСКОТО И АРХИВСКО РАБОТЕЊЕ ВО СЛУЧАИ КОГА ИМАМЕ ВРЕМЕН ПРЕКИН НА РАБОТНИОТ ПРОЦЕС ВО КОМПАНИИТЕ (ИСПРАЌАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ НА ПРИНУДЕН ОДМОР) И ВРАБОТУВАЊЕ СО СКРАТЕНО (НЕПОЛНО) РАБОТНО ВРЕМЕ
Семинар, 19.10.2022
НАПРЕДЕН ЕКСЕЛ ЗА АНАЛИЗА НА ПРОДАЖБАТА СО ПИВОТ ТАБЕЛИ И “ЖИВИ“ ГРАФИКОНИ
Семинар, 26.10.2022
МЕНАЏМЕНТ НА ОБРТЕН КАПИТАЛ, СТРАТЕГИИ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ И ТЕХНИКИ ЗА МЕНАЏМЕНТ НА ЛИКВИДНОСТА
Форум, 03.11.2022
ПОКАНА за учество на Меѓународен виртуелен брокерски настан - VIRTUAL BROKERAGE EVENT @ INNOVATION VILLAGE 2022
Семинар, 07.11.2022
ВЕРИФИКУВАНА ПРОГРАМА - ВЕШТИНИ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ И РАЗВОЈ НА ВРАБОТЕНИ
Саем, 16.11.2022
Покана за учество на Нордискиот саем за органска храна и на „Еколивинг Скандинавија“