Online Бизнис средби 25.02.2021 - 26.02.2021 “Smart Manufacturing Matchmaking 2021“

Онлајн, Италија 

Стопанската комора на Македонија во соработка со SPIN – Истражување, иновации и технолошки трансфер и Инвентиа ДОО организира два настани во рамки на Smart Manufacturing Matchmaking 2021 (SMM2021) – иницијатива која има за цел да ги поврзе понудата на инвестиции и побарувачката за иновативни проекти.

Првиот настан ќе се одржи на 25.2.2021 година на тема: „Паметно производство: вештачка интелегенција, виртуелна реалност и решенија за зголемена реалност“, додека вториот настан ќе се одржи на 26.2.2021 година на тема: "Гејмификација, Ал и дигитални решенија во едукативната технологија“.

Предвидените настани претставуваат можност за размена на искуства и изнаоѓање нови партнери во сферата на бизнисот, технологијата и истражувањето во рамки на горенаведените области.

Програмата за двата настани ќе се одвива Online преку „Smart MatchMaking“ платформата и ќе се состои од:

• Тркалезна маса на експерти;

• Презентации на компании;

• Средби 1:1.

Учеството е бесплатно. За учество на настаните потребно е да бидете регистрирани на „Smart MatchMaking“ платформата достапна на следниот линк: https://spin.srl/smm2021/smm2021-form-registration.

Подетални информации за Smart Manufacturing Matchmaking 2021 и можностите кои ги нуди за компаниите се достапни на официјалната веб-страна: http://www.smm2021.eu/

 


Контакт лица:

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009


Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 17.03.2021
НАПРЕДНИ ЕКСЕЛ ФУНКЦИИ ЗА СТАТИСТИЧКА АНАЛИЗА
Работилница, 18.03.2021
ПРЕСТАНОК НА РАБОТНИОТ ОДНОС
Online Бизнис средби, 23.03.2021
On-line конференција и виртуелни деловни средби „FUTURE OF BUILDING “
Семинар, 25.03.2021
СУДСКИТЕ OДЛУКИ ПО ПРИГОВОРИТЕ ПРОТИВ НЕЗАКОНИТОСТИТЕ ВО ПОСТАПКАТА ЗА ИЗВРШУВАЊЕ, ОДЛОЖУВАЊЕ НА ИЗВРШУВАЊЕТО И ПРИМЕНА НА ОДРЕДБАТА ОД ЧЛЕН 218 ОД ЗАКОНОТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ
Семинар, 26.03.2021
УНАПРЕДУВАЊЕ НА СИСТЕМОТ ЗА ИЗВЕСТУВАЊЕ - (МЕНАЏМЕНТ, ИНФОРМАЦИСКИ СИСТЕМИ И ИЗВЕСТУВАЊЕ)
Работилница, 30.03.2021
ОСНОВИ ЗА ОТСУСТВО ОД РАБОТА СО И БЕЗ НАДОМЕСТОК НА ПЛАТА
Семинар, 31.03.2021
AНАЛИЗА НА ДЕЛОВНОТО РАБОТЕЊЕ НИЗ ФИНАНСИСКИТЕ ИЗВЕШТАИ ПРЕКУ КОРИСТЕЊЕ НА ФИНАНСИСКИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ И НАПРЕДНИ ЕКСЕЛ АЛАТКИ
Семинар, 31.03.2021
СТРАТЕГИИ ЗА УПРАВУВАЊЕ И ЗА ЗАДРЖУВАЊЕ ТАЛЕНТИ 
Online Бизнис средби, 04.05.2021
Билатерални „онлајн“ деловни средби во рамките на Самитот за безбедност „Security Summit 2021“ - 4-6 мај 2021 година
Саем, 28.02.2022
Саемска манифестација: „Internatonal Food and Drink Event (IFE)“