Online Бизнис средби 04.11.2020 - 05.11.2020 „Онлајн“ саем и b2b деловни средби за метало преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020

Сараево, Босна и Херцегоцвина, Босна и Херцеговина

Стопанската комора на Македонија во соработка со Надворешно трговската комора на Босна и Херцеговина и Европската претприемачка мрежа, со поддршка од Европската агенција за развој на Бања Лука, Ве поканува да земете учество на претстојниот „онлајн“ саем за метало- преработувачки сектор на тема: Match & Innovate 2020.

Match & Innovate 2020 претставува виртуелен саем на кој меѓународните посетители (увозници, добавувачи на суровини или компоненти, инвеститори и сл.) ќе имаат можност да се поврзат со добавувачи, производители или проектни партнери меѓу компании од метало-преработувачкиот сектор во Босна и Херцеговина (изложувачи).

B2B деловните средби се наменети за:

 • Увозници / дистрибутери / трговија на големо;
 • Производители;
 • Добавувачи на суровини или компоненти;
 • Добавувачи на опрема за производство и резервни делови;
 • Консултантски услуги и
 • Инвеститори.

На B2B деловните средби ќе учествуваат производители од следните таргетирани групи:

 • Обработка на метали и производство на алати;
 • Метална конструкција и инженерство;
 • Автомобилска индустрија;
 • Метални компоненти за електроиндустрија и
 • Друго.

Учеството на настанот е бесплатно. Со пријавување на „онлајн“-платформата, ќе имате можност подетално да се запознаете со профилите на останатите учесници, по што сами ќе можете да ја креирате својата агенда и да ги договорите билатералните состаноци.

Виртуелниот саем ќе се одржи во периодот од 4-5 ноември 2020 година. Рокот за пријавување е до 5-ти ноември 2020 година (четврток), на следниот линк: https://match-innovate-2020.b2match.io/signup

Напомена: За учество на настанот потребно е да имате: компјутер или мобилен телефон со функционална камера и микрофон. Вашите состаноци ќе се одвиваат преку веб Б2Б платформата, без потреба од дополнителен софтвер.

Подетални информации во врска со настанот можете да најдете на нивната официјална веб-страна: https://match-innovate-2020.b2match.io/


Контакт лица:

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009


Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Online Бизнис средби, 01.12.2020
ВИРТУЕЛНИ БИЛАТЕРАЛНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ „GREEN DAYS“ ВО РАМКИТЕ НА САЕМОТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА, ЕНЕРГИЈА И ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА „POLLUTEC“
Online Бизнис средби, 02.12.2020
Виртуелен настан: „Match4Industry Business Matchmaking Event“
Семинар, 04.12.2020
ЧИТАЊЕ НА ПОДАТОЦИ И ПОСТAВУВАЊЕ ФИЛТРИ ПРЕКУ GOOGLE ANALYTICS
Online Бизнис средби, 09.12.2020
“LINKING FOR THE FUTURE: WESTERN BALKANS AND GERMANY”- Виртуелен настан за вмрежување и билатерални средби за компании од металната, метало-преработувачката и автомобилската индустрија
Работилница, 10.12.2020
„Бесплатна Виртуелна работилница“ на тема: „ Иновации 2020“ (International Virtual Workshop on CRM Innovations Frontiers)-ЕЕН мрежа
Семинар, 10.12.2020
УПРАВУВАЊЕ СО ИНФОРМАЦИСКИ И СО БЕЗБЕДНОСНИ РИЗИЦИ
Семинар, 11.12.2020
ДЕЛОВЕН MS EXCEL 2016 – УНАПРЕДИ ГИ СВОИТЕ ВЕШТИНИ
Семинар, 16.12.2020
ИНКОТЕРМС 2020- РАЗБИРАЊЕ И ПРАВИЛНА ПРИМЕНА НА ПРАВИЛАТА-
Семинар, 17.12.2020
“НАПРЕДЕН EXCEL ЗА ПИВОТ ТАБЕЛИ И КРЕИРАЊЕ НА "ЖИВИ" ИЗВЕШТАИ“