Семинар 04.12.2020 ЧИТАЊЕ НА ПОДАТОЦИ И ПОСТAВУВАЊЕ ФИЛТРИ ПРЕКУ GOOGLE ANALYTICS

„онлајн“-семинар 10:00-15:30Она што не’ опкружува сите, а ретко сме свесни за истото е дигиталниот маркетинг. Токму тој е клучот на успехот кога станува збор за целосна дигитализација на бизнисите. Се’ повеќе компании тежнеат кон дигитализирање на процесите на присуството на пазарот, маркетингот и продажбата. 

Секој бизнис има различни потреби и можности за остварување на својот потенцијал на пазарот. Она што е добро за дигиталниот маркетинг е што сите податоци се мерливи и реално го прикажуваат успехот или неуспехот на активностите. Затоа, од особено значење е сите компании кои сакаат да бидат во чекор или пред конкурецијата, да бидат активни во дигиталниот свет. Потребата да се биде присутен на дигиталниот пазар, ја повлекува и потребата истото да биде мерливо и да се следи напредокот и ситуацијата во секој поглед. Во време кога голем дел од популацијата во светот поминува барем по еден час дневно на својот мобилен телефон и посетува различни видови на веб-страници, компаниите сфаќаат дека дигиталниот маркетинг како креирањето и присутноста на бизнисот преку една веб-страница е многу голем фактор за успех на бизнисот. 

За да го оцените перформансот на вашиот веб-сајт, да ги прочитате податоците и на таа основа да креирате нова растечка стратегија, Стопанската комора на Македонија, на 
4 декември 2020 година, организира „онлајн“ семинар на тема: „ЧИТАЊЕ НА ПОДАТОЦИ И ПОСТAВУВАЊЕ ФИЛТРИ ПРЕКУ GOOGLE ANALYTICS“. Овој семинар ќе пренесе теоретски и практични совети за тоа како компаниите, чиј бизнис се сведува на една веб-страница, да ги читаат, мерат споредуваат резултатите, се’ со цел да придонесат повеќе во некоја нова иновативна стратегија. Семинарот ќе ги опфати темите за основите на платформата на Google Analytics, нејзините алатки и можности за маневрирање низ теоретски и практични примери. 

Целна група:
Овој семинар е наменет за вработени во маркетинг сектор кои работат во областа на дигиталниот маркетинг или сакаат да научат нешто од оваа област, како и за сите сопственици на бизниси кои сакаат подобро да го  разберат сообраќајот на нивната веб-страница.

ПРОГРАМА 

ПРВ ДЕЛ:
● Вовед во Google Analytics:
  - Што е Google Analytics?
  - Каква примена има?
  - Како изгледа, како се користи?

● Креирање и поставување на account:
  - Што е Google Tag Manager?
  - Креирање на account;
  - Tracking Code;
  - Главни поставки (Account, Property,View);
  - Основна терминологија.

ВТОР ДЕЛ: 
● Goals, Filters, Events:
  - Што е Goal? 
  - Како се креира, поставува и следи Goal?
  - Што е Filter?
  - Како се поставува Filter?
  - Што е Event?
  - Како се креира Event? 

ТРЕТ ДЕЛ:
● Извештаи и контролна табла:
  - Какви извештаи има на платформата на GA?
  - Како се читаат? 

ЧЕТВРТ ДЕЛ:
● Прашања и совети од предавачот

Предавач:   

- Сара Стојковска, Marketing Data Analyst во Vrootok – Google Analytics експерт, сертифициран DMI предавач и ментор во Galeksia Module: Analytics with Google Analytics. Таа е аналитичар на податоци, со долгогодишно искуство во неколку компании во соработка со клиенти од различни индустрии. Обработува и анализира извештаи со повеќе од 40 страни, кои содржат над 100 KPIs и преку интерпретирање на информациите од тие податоци, донела раст на многу од клиентите.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:    
- упатства за приклучување на „онлајн“-обуката;     
- работни материјали во електронска верзија и    
- e-сертификат за учество на семинарот.       

Сите заинтересирани за учество на овoj „онлајн“ семинар можат да се пријават најдоцна до 04.12.2020 година.

Агенда на настанот Пријавен лист

Контакт лица:

Михајло Донев
++ 389 2 3244067

м-р Анита Митревска
++ 389 2 3244057

Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 14.12.2021
Управување со медицински отпад
Семинар, 15.12.2021
Напреден Ексел за анализа на продажбата со пивот табели и “живи“ графикони
Семинар, 16.12.2021
Задолжително заклучување - затварање на деловодник, подготовка на овластувања за работа во писарницата за наредна година, подготовка и собирање на списите за враќање во писарница согласно законската регулатива и нивно складирање
Семинар, 17.12.2021
Практичен MS Excel 2016 во канцелариско и магацинското работење
Работилница, 20.12.2021
РАБОТА ОД ДОМА , ДОГОВОР ЗА ВРАБОТУВАЊЕ, ПРАВИЛНА ПРЕСМЕТКА НА ДЕНОВИ ОД ГОДИШЕН ОДМОР, ПРЕКУВРЕМЕНА РАБОТА, РАБОТА НОЌЕ, ИНСПЕКСИЦСКИ НАДЗОР
Семинар, 22.12.2021
Напредни Ексел функции за анализа на податоците
Тренинг обука, 24.01.2022
КОРИСТЕЊЕ НА АЛАТКИ НА ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ВО POWER BI
Саем, 28.02.2022
Саемска манифестација: „Internatonal Food and Drink Event (IFE)“
Саем, 31.03.2022
„DUBAI EXPO 2020”