Online Бизнис средби 04.11.2020 - 06.11.2020 ВИРТУЕЛЕН НАСТАН ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ „VIRTUAL MATCHMAKING EVENT“ ВО РАМКИТЕ НА САЕМОТ ЗА ЕНЕРГИЈА „EIF WORLD ENERGY CONGRESS AND EXPO“

Online, Турција

 

Стопанската комора на Македонија, во соработка со ЕЕН - Европската мрежа на претприемачи и Индустриската комора на Анкара, Турција,  Ве поканува да земете учество на претстојниот  Виртуелен настан за вмрежување и билатерални деловни средби во рамките на Саемот за енергија  „EIF World Energy Congress and Expo“.

Овогодинешниот настан за вмрежување на сите учесници ширум светот им нуди единствена прилика да генерираат нови бизнис можности од областа на; обновливите извори на енергија, енергетската ефикасност, дигиталните технологии за интеграција; оптимизација на енергетските системи, алтернативните извори на енергија; заштеда на енергија, складирање на енергија, јаглен, нафта и гас, електрични возила; производство, пренос и конверзија на енергија и нуклеарната енергија, преку однапред закажани деловни средби со:

    • големи, мали и средни претпријатија;
    • истражувачки институции;
    • јавни и приватни претпријатија и организации;
    • здруженија;
    • старт-ап компании.

Дводневниот Виртуелен настан за вмрежување и билатерални деловни средби ќе се одржи во периодот од 4 до 6 ноември 2020 година.

Сите компании, заинтересирани за учество на деловните средби, можат да се регистрираат на https://www.maabir.co/signup.  Рокот за регистрација е најдоцна до 3 ноември 2020 година. Учеството на настанот е бесплатно.

Откако ќе се регистрирате, задолжително морате да изберете барем еден партнер за деловни средби, во согласност со Вашите деловни преференции. Деловните состаноци е предвидено да се реализираат во времетраење од 20 минути.

Подетални информации во врска со настанот можете да најдете на нивната официјална веб-страница: https://www.maabir.co/.


Контакт лица:

м-р Сања Николова
++ 389 2 3244091, M. 071 230 452

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Online Бизнис средби, 09.12.2020
“LINKING FOR THE FUTURE: WESTERN BALKANS AND GERMANY”- Виртуелен настан за вмрежување и билатерални средби за компании од металната, метало-преработувачката и автомобилската индустрија
Семинар, 10.12.2020
УПРАВУВАЊЕ СО ИНФОРМАЦИСКИ И СО БЕЗБЕДНОСНИ РИЗИЦИ
Работилница, 10.12.2020
„Бесплатна Виртуелна работилница“ на тема: „ Иновации 2020“ (International Virtual Workshop on CRM Innovations Frontiers)-ЕЕН мрежа
Семинар, 11.12.2020
ДЕЛОВЕН MS EXCEL 2016 – УНАПРЕДИ ГИ СВОИТЕ ВЕШТИНИ
Семинар, 15.12.2020
ЗАТВАРАЊЕ НА ДЕЛОВОДНИК (КРАЈ НА ГОДИНА), ПОДГОТОВКА НА СПИСИТЕ ЗА ВРАЌАЊЕ ВО ПИСАРНИЦА ЗАРАДИ НИВНО СКЛАДИРАЊЕ И СРЕДУВАЊЕ ВО АРХИВА, ВОДЕЊЕ ДЕЛОВОДНИК ПРЕКУ ПРАКТИЧНИ ПРИМЕРИ И ПОДГОТОВКА НА ОВЛАСТУВАЊА ЗА РАБОТА ЗА НАРЕДНАТА ГОДИНА
Семинар, 16.12.2020
ИНКОТЕРМС 2020- РАЗБИРАЊЕ И ПРАВИЛНА ПРИМЕНА НА ПРАВИЛАТА-
Семинар, 17.12.2020
“НАПРЕДЕН EXCEL ЗА ПИВОТ ТАБЕЛИ И КРЕИРАЊЕ НА "ЖИВИ" ИЗВЕШТАИ“
Работилница, 22.12.2020
НОВИ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ ВО ОБЛАСТА НА ИНСПЕКЦИСКИОТ НАДЗОР И ПРОПИШАНИТЕ ПРЕКРШОЧНИ ГЛОБИ
Семинар, 23.12.2020
ПОДИГНУВАЊЕ НА ЗАДОВОЛСТВОТО НА КЛИЕНТОТ