Online Бизнис средби 02.11.2020 - 06.11.2020 „Textile Fashion Tech “ МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ ЗА ТЕКСТИЛ

, Украина.

Стопанската комора на Македонија во соработка со Европската мрежа на претприемачи од Украина ве поканува да учествувате он-лине на деловни средби наменети за Текстилната индустрија „Textile Fashion Tech“, што ќе се одржат од 2-6 ноември 2020 година во Украина.

                                                                                                  

Textile Fashion Tech е платформа што ги поврзува компаниите - дизајнерите кои бараат партнери за производство со производители, даватели на услуги и добавувачи во текстилната и модната индустрија.

 

Поради настанатата ситуација на Covid-19 и несигурната состојба во моментот низ целиот свет, состаноците ќе се организираат он-лине меѓу купувачи и добавувачи со заедничка цел:

 

-да се ​​зголеми извозот и увозот со стекнување нови потрошувачи;
-да се ​​задржи пулсот на индустријата;
-да се ​​промовираат производите и услугите;
-брзо да ги адаптираме промените во индустријата;
-да се ​​направи споредба на квалитетот со заедничко гледање и проценка на сите производи и услуги.

 

Претставници од следниве категории се поканети да учествуваат на настанот:


Производители во текстилната индустрија;
Трговци на мало и големо;
Дизајнери;
Надворешни трговски друштва;
Претставници на секторските здруженија.

 

Состаноците на купувачите и добавувачите ќе бидат организирани преку Интернет алатките Zoom или MS Teams само ако претходно се регистрирате,  најдоцна до 2 ноември 2020 година на следниов линк https://matchmaking-event-food-industry-and.b2match.io/ со цел да го пронајдете вашиот потенцијален деловен партнер. Учеството е бесплатно.

 

Мрежата на Enterprise Украина ви нуди поддршка со тоа што ќе ви помогне да формирате информативен профил за соработка и контакт со компаниите.


Контакт лица:

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009


Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Online Бизнис средби, 09.12.2020
“LINKING FOR THE FUTURE: WESTERN BALKANS AND GERMANY”- Виртуелен настан за вмрежување и билатерални средби за компании од металната, метало-преработувачката и автомобилската индустрија
Семинар, 10.12.2020
УПРАВУВАЊЕ СО ИНФОРМАЦИСКИ И СО БЕЗБЕДНОСНИ РИЗИЦИ
Работилница, 10.12.2020
„Бесплатна Виртуелна работилница“ на тема: „ Иновации 2020“ (International Virtual Workshop on CRM Innovations Frontiers)-ЕЕН мрежа
Семинар, 11.12.2020
ДЕЛОВЕН MS EXCEL 2016 – УНАПРЕДИ ГИ СВОИТЕ ВЕШТИНИ
Семинар, 15.12.2020
ЗАТВАРАЊЕ НА ДЕЛОВОДНИК (КРАЈ НА ГОДИНА), ПОДГОТОВКА НА СПИСИТЕ ЗА ВРАЌАЊЕ ВО ПИСАРНИЦА ЗАРАДИ НИВНО СКЛАДИРАЊЕ И СРЕДУВАЊЕ ВО АРХИВА, ВОДЕЊЕ ДЕЛОВОДНИК ПРЕКУ ПРАКТИЧНИ ПРИМЕРИ И ПОДГОТОВКА НА ОВЛАСТУВАЊА ЗА РАБОТА ЗА НАРЕДНАТА ГОДИНА
Семинар, 16.12.2020
ИНКОТЕРМС 2020- РАЗБИРАЊЕ И ПРАВИЛНА ПРИМЕНА НА ПРАВИЛАТА-
Семинар, 17.12.2020
“НАПРЕДЕН EXCEL ЗА ПИВОТ ТАБЕЛИ И КРЕИРАЊЕ НА "ЖИВИ" ИЗВЕШТАИ“
Работилница, 22.12.2020
НОВИ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ ВО ОБЛАСТА НА ИНСПЕКЦИСКИОТ НАДЗОР И ПРОПИШАНИТЕ ПРЕКРШОЧНИ ГЛОБИ
Семинар, 23.12.2020
ПОДИГНУВАЊЕ НА ЗАДОВОЛСТВОТО НА КЛИЕНТОТ