Online Бизнис средби 27.07.2020 - 30.07.2020 Покана за учество на „виртуелен“ настан и билатерални деловни средби на тема: CONNECTO 2020 - 28-30.07.2020 година, Интера-Технолошки парк, Мостар, БиХ

Мостар, Босна и Херцеговина

Стопанската комора на Македонија во соработка со ИНТЕРА-Технолошки парк, Мостар, БиХ, со поддршка од Европската претприемачка мрежа (ЕЕН), Ве поканува да земете учество на претстојниот „виртуелен“ настан и билатерални деловни средби на тема: CONNECTO 2020.

Во потрага сте по нови клиенти, добавувачи или партнери од БиХ и регионот на Западен Балкан? Проширете ја Вашата деловна мрежа преку учество на тридневни мини онлајн конференции и Б2Б средби и тоа на: 28 јули 2020 година (вторник) со почеток во 11:00 часот, 29 јули 2020 година (среда) со почеток во 10:00 и на 30 јули 2020 година (четврток) со почеток во 10:00 часот.

CONNECTO 2020 претставува платформа за вмрежување меѓу бизнис дијаспората од БиХ и претприемачи од БиХ и регионот на Западен Балкан со една цел:

- Извоз на производи и услуги на глобален пазар;
- Креирање на нови и добро платени работни места;
- Креирање на иновативни производи и решенија;
- Обезбедување на нови можности за младите и
- Максимизирање и искористување на потенцијалот на пазарот на трудот во БиХ.

Настанот е наменет за услужните дејости од следните сектори:

 1. ИКТ и телекомуникации;
 2. Производи и полупроизводи од метали, дрво и пластика;
 3. Инженериг, проектирање и консалтинг;
 4. Градежна индустрија;
 5. Индустриски и градежни алати и машини;
 6. Производство на вино, земјоделие и прехрана и
 7. Туризам, спорт и рекреација. 

Учеството на настанот е бесплатно. Со пријавување на „онлајн“-платформата, ќе имате можност подетално да се запознаете со профилите на останатите учесници, по што сами ќе можете да ја креирате својата агенда и да ги договорите билатералните состаноци.  Официјални јазици на настанот се босански, хрватски и српски. 

Виртуелниот настан ќе се одржи во периодот од 28-30 јули 2020 година. Рокот за пријавување е до 30 јули 2020 година (четврток), на следниот линк:  https://connecto-2020.b2match.io/signup

Напомена: За учество на настанот потребно е да имате: компјутер или мобилен телефон со функционална камера и микрофон. Вашите состаноци ќе се одвиваат преку веб Б2Б платформата, без потреба од дополнителен софтвер.

Подетални информации во врска со настанот можете да најдете на нивната официјална веб-страна: https://connecto-2020.b2match.io/.


Контакт лица:

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009

М-р Нена Николовска
++ 389 2 3244054

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Online Бизнис средби, 09.12.2020
“LINKING FOR THE FUTURE: WESTERN BALKANS AND GERMANY”- Виртуелен настан за вмрежување и билатерални средби за компании од металната, метало-преработувачката и автомобилската индустрија
Семинар, 10.12.2020
УПРАВУВАЊЕ СО ИНФОРМАЦИСКИ И СО БЕЗБЕДНОСНИ РИЗИЦИ
Работилница, 10.12.2020
„Бесплатна Виртуелна работилница“ на тема: „ Иновации 2020“ (International Virtual Workshop on CRM Innovations Frontiers)-ЕЕН мрежа
Семинар, 11.12.2020
ДЕЛОВЕН MS EXCEL 2016 – УНАПРЕДИ ГИ СВОИТЕ ВЕШТИНИ
Семинар, 15.12.2020
ЗАТВАРАЊЕ НА ДЕЛОВОДНИК (КРАЈ НА ГОДИНА), ПОДГОТОВКА НА СПИСИТЕ ЗА ВРАЌАЊЕ ВО ПИСАРНИЦА ЗАРАДИ НИВНО СКЛАДИРАЊЕ И СРЕДУВАЊЕ ВО АРХИВА, ВОДЕЊЕ ДЕЛОВОДНИК ПРЕКУ ПРАКТИЧНИ ПРИМЕРИ И ПОДГОТОВКА НА ОВЛАСТУВАЊА ЗА РАБОТА ЗА НАРЕДНАТА ГОДИНА
Семинар, 16.12.2020
ИНКОТЕРМС 2020- РАЗБИРАЊЕ И ПРАВИЛНА ПРИМЕНА НА ПРАВИЛАТА-
Семинар, 17.12.2020
“НАПРЕДЕН EXCEL ЗА ПИВОТ ТАБЕЛИ И КРЕИРАЊЕ НА "ЖИВИ" ИЗВЕШТАИ“
Работилница, 22.12.2020
НОВИ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ ВО ОБЛАСТА НА ИНСПЕКЦИСКИОТ НАДЗОР И ПРОПИШАНИТЕ ПРЕКРШОЧНИ ГЛОБИ
Семинар, 23.12.2020
ПОДИГНУВАЊЕ НА ЗАДОВОЛСТВОТО НА КЛИЕНТОТ