Online Бизнис средби 09.06.2020 Он-лине Б2Б средби на тема: „Жените и мажите во градежниот сектор во Дунавскиот регион и пошироко: Соочување со новите предизвици“

, Србија

Он-лине МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ
„Жените и мажите во градежниот сектор во Дунавскиот регион и пошироко: Соочување со новите предизвици“
Датум: 9 јуни, 2020 година
http://womeninconstruction.talkb2b.net

Време на одржување на Б2Б средбите: 13:15 - 16:30 часот

Стопанската комора на Македонија во соработка со Европската мрежа на претприемачи од Србија, секторската група за женско претприемаштво при  Институтот „Михајло Пупин“, ве покануваат да учествувате на деловните он-лине средби на тема „Жените и мажите во градежниот сектор во Дунавскиот регион и пошироко: Соочување со новите предизвици“.
Исто така и Здружението на деловни жени во Србија обезбедува огромна поддршка во организацијата на настанот, особено на Б2Б средбите, што ќе се одржат на 9 јуни 2020 година во Србија.

Поради настанатата ситуација на Covid-19 (вирусот корона), состаноците ќе се организираат виртуелно, он-лине преку Интернет наместо на лице место.   

Учесниците ќе имаат можност да воспостават он-лине контакти со своите деловни партнери од градежниот сектор, со проектанти од други проектански бироа, архитекти, инжињери, дизајнери на ентериери, проектирање, архитектонско брендирање, како и со производителите на мебел, итн.

Деловните средби ќе бидат организирани преку Интернет платформата, доколку претходно се регистрирате на следниов линк http://womeninconstruction.talkb2b.net/members/register за да го пронајдете вашиот потенцијален деловен партнер.

Учеството е бесплатно.

Зошто да учествувате?

- ова он-лине поврзување ќе ви помогне да најдете меѓународни деловни партнери на претходно договорени и резервирани состаноци;
- ќе ви помогне да ja развиете и проширите вашата деловна мрежа, да научите нешто ново, да го споделете вашето искуство и знаење со потенцијалните партнери, купувачи и добавувачи, трансфер на знаење и технологии;
- да ги чуете новите трендови на пазарот, новите идејни решенија, дизајн и технолошките иновации.

Овој брокерски настан е идеална можност да се остварат контакти и да се зајакне меѓународната соработка и меѓу женските претприемачи од Југоисточна Европа. Брокерскиот настан ќе им овозможи на учесниците од различни сектори да запознаат потенцијални деловни партнери на однапред закажани состаноци. Компаниите исто така ќе имаат можност да се претстават пред најинтересните фирми за време на сесиите на Б2Б.

Мрежата на Enterprise Србија ви нуди поддршка пред, за време и по настанот, на пример со тоа што ќе ви помогне да креирате информативен профил за соработка, он-лине средби со секоја претходно закажана компанија и слични други можности.


Контакт лица:

Ирена Мојсовска
++ 389 2 3244009

М-р Нена Николовска
++ 389 2 3244054

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Online Бизнис средби, 09.12.2020
“LINKING FOR THE FUTURE: WESTERN BALKANS AND GERMANY”- Виртуелен настан за вмрежување и билатерални средби за компании од металната, метало-преработувачката и автомобилската индустрија
Семинар, 10.12.2020
УПРАВУВАЊЕ СО ИНФОРМАЦИСКИ И СО БЕЗБЕДНОСНИ РИЗИЦИ
Работилница, 10.12.2020
„Бесплатна Виртуелна работилница“ на тема: „ Иновации 2020“ (International Virtual Workshop on CRM Innovations Frontiers)-ЕЕН мрежа
Семинар, 11.12.2020
ДЕЛОВЕН MS EXCEL 2016 – УНАПРЕДИ ГИ СВОИТЕ ВЕШТИНИ
Семинар, 15.12.2020
ЗАТВАРАЊЕ НА ДЕЛОВОДНИК (КРАЈ НА ГОДИНА), ПОДГОТОВКА НА СПИСИТЕ ЗА ВРАЌАЊЕ ВО ПИСАРНИЦА ЗАРАДИ НИВНО СКЛАДИРАЊЕ И СРЕДУВАЊЕ ВО АРХИВА, ВОДЕЊЕ ДЕЛОВОДНИК ПРЕКУ ПРАКТИЧНИ ПРИМЕРИ И ПОДГОТОВКА НА ОВЛАСТУВАЊА ЗА РАБОТА ЗА НАРЕДНАТА ГОДИНА
Семинар, 16.12.2020
ИНКОТЕРМС 2020- РАЗБИРАЊЕ И ПРАВИЛНА ПРИМЕНА НА ПРАВИЛАТА-
Семинар, 17.12.2020
“НАПРЕДЕН EXCEL ЗА ПИВОТ ТАБЕЛИ И КРЕИРАЊЕ НА "ЖИВИ" ИЗВЕШТАИ“
Работилница, 22.12.2020
НОВИ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ ВО ОБЛАСТА НА ИНСПЕКЦИСКИОТ НАДЗОР И ПРОПИШАНИТЕ ПРЕКРШОЧНИ ГЛОБИ
Семинар, 23.12.2020
ПОДИГНУВАЊЕ НА ЗАДОВОЛСТВОТО НА КЛИЕНТОТ