Семинар 13.10.2019 ПОТЕНЦИЈАЛОТ НА ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ – КЛУЧ НА ДЕЛОВНИОТ УСПЕХ

Стопанска комора на МакедонијаЕднодневна работилница на тема:

ПОТЕНЦИЈАЛОТ НА ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ – КЛУЧ НА ДЕЛОВНИОТ УСПЕХ

16.10.2019 година (среда)
10:00 – 16:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 4 на 5-ти кат


Човечкиот капитал претставува клуч на деловниот успех во секој современ бизнис (друштво). Во ерата на знаење, соработниците повеќе не се „продолжена рака на машините“. Соработниците стануваат неограничен ресурс, неопходна компонента за создавање поголема вредност.

Целта на работилницата е да ги запознае учесниците со современите трендови, алатки и нивната промена. Учесниците ќе ги откријат своите потенцијали и ќе научат како да ги откријат потенцијалите на соработниците и на кој начин истите да ги материјализираат.

Во рамки на работилницата предавачот ќе ги собере сите неопходни информации врз основа на кои дополнително во писмена форма ќе бидат доставени до учесниците како детална студија на нивните скриени потенцијали со насоки.

ПРОГРАМА


• Човек, клучен и неограничен потенцијал;
• Начин на размислување (Mindset) на лидерот во ера на знаење;
• Како функционира креативниот ум;
• Како да го препознаете креативниот ум кај соработниците;
• Процес на материјализација на идеите;
• Иновативен начин на размислување (Innovative mindset);
• Развивање иновативен начин на размислување;
• Иновација - механизам за создавање поголема вредност;
• Детектирање на лични скриени потенцијали;
• Стратегија за развој и материјализација на   потенцијалот;
• Волшебна формула за остварување на секоја деловна цел.


Целна група:  

Претприемачи, сопственици на компании, потенцијални претприемачи, менаџери, раководители на тимови, комерцијалисти и сите оние кои сакаат да бидат поуспешни во работата која ја извршуваат.

Предавач:

-Драго Орчиќ, меѓународен експерт во областа на лидерство и развој на личниот потенцијал. Автор е на алатка за мерење на интелектуалниот потенцијал во компаниите, објавено во научната монографија на престижниот американски издавач „IGI Global USA“ во 2017 година.

Орчиќ има долгогодишно претприемачко искуство како сертифициран деловен консултант по ЕУ-стандарди, консултант за иновации сертифициран од Универзитетот CENTRIM (Centre for Research in Innovation Management) во Брајтон (Brighton), Велика Британија. Тој е активен учесник на меѓународни конференции кои се занимаваат со предизвици во современото работење, автор е на повеќе научни трудови на тема мерење на скриените потенцијали во компаниите, управување со човечкиот потенцијал во ерата на знаење. Своето работење Орчиќ го базира на дваесет и петгодишното претприемачко, менаџерско, менторско и научно искуство.

За сите учесници на работилницата ќе биде обезбедено:
- работен материјал;
- ручeк и освежување;
- сертификат за учество на семинарот.

Последен рок за пријавување: 10.10.2019 година.

Агенда на настанот Пријавен лист

Контакт лица:

Михајло Донев
++ 389 2 3244067

м-р Елизабета Андриевска-Ефтимова
++ 389 2 3244074

Стопанска комора на Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Семинар, 26.01.2021
УПРАВУВАЊЕ СО ОПАСНИ МАТЕРИИ И СО ОПАСЕН ОТПАД, СОБИРАЊЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ, СКЛАДИРАЊЕ И ДЕПОНИРАЊЕ, РЕЦИКЛИРАЊЕ, ГОРЕЊЕ, КРИТИЧНИ ТОЧКИ И ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА
Саем, 26.01.2021
Виртуелен дигитален саем „Патот од традиционалното кон новото нормално“
Семинар, 27.01.2021
НАПРЕДНИ ПИВОТ ТАБЕЛИ И ГРАФИКОНИ ВО ЕКСЕЛ
Семинар, 27.01.2021
УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЕЛЕКТРОНСКАТА ПРОДАЖБА – ТЕХНИКИ И АЛАТКИ ЗА ЕФИКАСНО РАБОТЕЊЕ НА ВАШАТА ЕЛЕКТРОНСКА ПРОДАВНИЦА
Семинар, 28.01.2021
„УСПЕШНО УЧЕСТВО НА ЈАВНИТЕ НАБАВКИ ВО 2021 ГОДИНА“
Работилница, 29.01.2021
ЗАДОЛЖИТЕЛНИ ЕЛЕМЕНТИ НА ДОГОВОРОТ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И МОЖНОСТ ЗА НЕГОВА ИЗМЕНА ВО ПОГЛЕД НА НАМАЛУВАЊЕ НА ПЛАТАТА, ВРШЕЊЕ НА РАБОТА ОД ДОМА ВО ВРЕМЕ НА ПРОДОЛЖЕНО ВАЖЕЊЕ НА МЕРКИ ЗА ЗАШИТА ОД ШИРЕЊЕ НА ВИРУСОТ, ОТСУСТВО НА БРЕМЕНИ РАБОТНИЧКИ ОД РАБОТА
Семинар, 29.01.2021
ДОГОВОР ЗА ГРАДЕЊЕ - ФОРМА, ПРАВА И ОБВРСКИ, ДОПОЛНИТЕЛНИ И НЕПРЕДВИДЕНИ РАБОТИ, ОДГОВОРНОСТ ЗА МАТЕРИЈАЛНИ НЕДОСТАТОЦИ ПРИ ГРАДБА, ОДГОВОРНОСТ НА ПРОЕКТАНТОТ И НАДЗОРОТ
Семинар, 02.02.2021
ДИЗАЈНИРАЊЕ МОДЕЛ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ПРЕВЕНТИВНИТЕ И СО ОРГАНИЗАЦИСКИТЕ МЕРКИ ВО ВОНРЕДНИ СИТУАЦИИ – ПАНДЕМИЈА
Семинар, 09.02.2021
ИНФЛУЕНСЕР СТРАТЕГИЈА – ОРГАНИЗАЦИЈА И СПРОВЕДУВАЊЕ НА МАРКЕТИНГ АКТИВНОСТИ СО ИНФЛУЕНСЕРИ
Семинар, 10.02.2021
ПРАВИЛНИК ЗА УРБАНИСТИЧКО ПЛАНИРАЊЕ - ЌЕ ПЛАНИРАМЕ ЛИ ПОБРЗО, ПОЛЕСНО, ПОХУМАНО?-
Online Бизнис средби, 16.02.2021
Онлајн настан за вмрежување и билатерални средби “Solar Energy Business Mixer II”
Семинар, 24.02.2021
УПРАВУВАЊЕ СО РАЗВОЈОТ НА СОФТВЕРИ – ТЕСТИРАЊЕ И ПУШТАЊЕ ВО ПРОДУКЦИЈА
Семинар, 24.02.2021
АКАДЕМИЈА ЗА МЕНАЏЕРСКИ ВЕШТИНИ по Програма на D.R. Gilbert: ЕФИКАСЕН МЕНАЏЕР-ПАТОТ НА ТРАНСФОРМАЦИЈА И СТРАТЕГИСКА ПОДГОТОВКА
Online Бизнис средби, 25.02.2021
“LINKING FOR THE FUTURE: WESTERN BALKANS AND GERMANY”- Виртуелен настан за вмрежување и билатерални средби за компании од металната, метало-преработувачката и автомобилската индустрија
Семинар, 26.02.2021
ОБУКА ЗА ДИГИТАЛНИ ВЕШТИНИ - MS EXCEL 2016
Саем, 28.02.2022
Саемска манифестација: „Internatonal Food and Drink Event (IFE)“