Конференција 25.09.2023 ВОДЕЊЕ БИЗНИС СО ЕУ – КАКО ДА СЕ ПОСТИГНЕ ПОИНТЕНЗИВНА ТРГОВСКА СОРАБОТКА МЕЃУ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА И ПОЛСКА

Стопанска комора на Северна Македонија, сала 4 на 5 катВо рамки на „Проектот за поддршка на регионалната интеграција на приватниот сектор“ (ПСРИСА) што се спроведува во партнерство со Агенцијата за меѓународен развој на САД (УСАИД), Стопанската комора на Северна Македонија, во соработка со Полската амбасада во Скопје, Полската агенција за инвестиции и трговија (ПАИХ), Агенцијата за странски инвестиции и Долношлеската стопанската комора, со задоволство Ве кани на конференцијата „Водење бизнис со ЕУ – како да се постигне поинтензивна трговска соработка меѓу Северна Македонија и Полска“.

Целта на коференцијата е да се претстават можностите за интензивирање на трговската соработка меѓу двете земји и да се охрабри соработката во насока на интернационализација на пазарите на патот кон ЕУ. 

Покрај претставниците на бизнис заедниците од двете земји, присуството на настанот го потврдија и претседателите на Долношлеската стопанска комора, како и членовите на дипломатскиот кор и високи владини функционери.

Конференцијата:
„Водење бизнис со ЕУ – како да се постигне поинтензивна трговска соработка меѓу Северна Македонија и Полска“ ќе се одржи на 25 септември 2023 г. (понеделник) во просториите на Стопанската комора на Северна Македонија во Скопје со почеток од 11 ч.

По официјалниот дел на конференцијата, ќе се одржат и поединечни деловни средби според претходно утврден распоред. Работните јазици на конференцијата се македонски и полски. 

Ве молиме потврдете го Вашето присуство на конференцијата и на деловните средби најдоцна до 19.9.2023 г. (вторник) кај лицето за контакт: м-р Ивана Анчев, проектен администратор, тел.: 02/3244 051, е-пошта: ivana@mchamber.mk.
 

Агенда на настанот Пријавен лист Останати документи

Контакт лица:

м-р Ивана Анчев
++ 389 2 3244051


Стопанска комора на Северна Македонија,
ул. „Димитрие Чуповски“ бр. 13,
1000 Скопје
Контакт центар: (02) 15015

КАЛЕНДАР НА НАСТАНИ

Тренинг обука, 03.10.2023
SEED+ КАМПАЊА ЗА БРЗО УЧЕЊЕ И ОБУКА ЗА ВЕТЕРИНАРНИ СЕРТИФИКАТИ
Семинар, 04.10.2023
ИТ КАТАСТРОФИ И ОДРЖУВАЊЕ НА КОНТИНУИТЕТ ВО РАБОТЕЊЕТО - Управување со кризни ситуации – дефинирање, изработка на план за континуитет во бизнисот, тестирање и опоравување -
Семинар, 09.10.2023
СОЗДАВАЊЕ МОДЕЛ ЗА СЕГМЕНТАЦИЈА НА КЛИЕНТИТЕ СО КОРИСТЕЊЕ НА PYTHON И МАШИНСКО УЧЕЊЕ
Брокерски настан, 10.10.2023
Билатерални деловни средби „Green Days“ во рамките на Саемот за животна средина и енергија „Pollutec“ во Лион, Франција, 10-13 октомври 2023 година, https://green-days-pollutec-2023.b2match.io/
Форум, 12.10.2023
Македонско-австриски бизнис-средби во Стопанската комора на Северна Македонија
Семинар, 17.10.2023
ДОНЕСУВАЊЕ СТРАТЕГИСКИ ОДЛУКИ ВО МАРКЕТИНГОТ:  ОБУКА ЗА АНАЛИТИКА ЗА УСПЕХ 
Online Бизнис средби, 24.10.2023
“Energy Business Meetings at OMC 2023”-Деловни средби за енергетика https://omc2023.b2match.io/ (xибриден настан), Равена, Италија